Mazda Toyota

Mazda en Toyota richten joint venture‘Mazda Toyota Manufacturing U.S.A., Inc

Mazda Motor Corporation en Toyota Motor Corporation hebben een nieuwe joint-venture opgericht onder de naam ‘Mazda Toyota Manufacturing U.S.A., Inc. (MTMUS) voor de productie van voertuigen, in Huntsville, Alabama, vanaf 2021.

De nieuwe fabriek zal een capaciteit krijgen voor de fabricage van 150.000 exemplaren van een nieuwe Mazda crossover voor de Noord-Amerikaanse markt en voor 150.000 exemplaren van de Toyota Corolla. De faciliteit zal naar verwachting zo’n 4.000 banen scheppen. Toyota en Mazda investeren samen $ 1,6 miljard in dit project met gelijke bijdragen voor beide ondernemingen.

“We hopen van MTMUS een productiefaciliteit te maken die gedurende vele, vele jaren een speciale plaats in het hart van de lokale gemeenschap zal innemen”, zegt Masashi Aihara, Executive Officer van Mazda en toekomstig President & CEO van MTMUS. “Door het beste van onze technologieën en bedrijfsculturen te combineren zullen Mazda en Toyota niet alleen hoogwaardige auto’s produceren, maar ook fabrieksmedewerkers in dienst hebben die trots zijn om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de lokale economie en de auto-industrie. We hopen dat de auto’s die in de nieuwe fabriek worden geproduceerd het leven van hun eigenaars zullen verrijken en voor hen veel meer dan een transportmiddel zullen zijn”.

“De nieuwe fabriek, de elfde van Toyota in de VS, vertegenwoordigt niet alleen onze voortdurende inzet in dit land, maar zal ook een sleutelfactor vormen in het verbeteren van ons concurrentievermogen in de auto-industrie in de VS”, zegt Hironori Kagohashi, Executive General Manager van Toyota en Executive Vice President van MTMUS. “Ons doel is de realisatie van een zeer concurrerende fabriek en het produceren van voertuigen van de hoogste kwaliteit, door de productie-expertise van Toyota en Mazda te combineren met het benutten van de synergiën van de joint venture. Op basis van dit concurrentievermogen zullen we er alles aan doen om een best-in-town-fabriek te worden die geliefd zal zijn binnen onze vestigingsplaats”, aldus Kagohashi.

MTMUS zal binnenkort, in samenwerking met de staat Alabama en de stad Huntsville, beginnen met de inrichting van het stuk grond voor de nieuwe fabriek. Met de daadwerkelijke bouw van de fabriek zal naar verwachting in 2019 worden aangevangen.

Geef een antwoord