Toyota

Magische grens van 100.000 hybride Toyota’s gepasseerd

Toyota Nederland heeft afgelopen weekend een historische mijlpaal bereikt door de magische grens van 100.000 hybride auto’s te passeren. Om dit te vieren wordt het 100.000e exemplaar – een Toyota Prius – binnenkort cadeau gedaan aan de winnaar van een recente hybride actie. Bijna 1.000 automobilisten deden eraan mee door deze zomer een hybride proefrit te maken bij de Toyota-dealer of tijdens het Hybrid Experience Weekend bij Toyota-importeur Louwman & Parqui. De Prius wordt op 7 oktober hier uitgereikt.

In 1997 zag de eerste generatie Toyota Prius het levenslicht. Dat Toyota een Full Hybrid – met zowel een benzinemotor als een elektromotor – in massa ging produceren, was destijds ongekend. Al in zijn introductiejaar werd de Prius in Japan echter uitgeroepen tot Car of the Year. De Toyota Prius bleek een schot in de roos. De auto ontketende een duurzame revolutie in de autowereld. De tweede generatie Prius werd in 2005 in Europa eveneens verkozen tot Auto van het Jaar met een overweldigende voorsprong.

Zuinig en bewezen betrouwbaar
Het lage praktijkverbruik, de comfortabele automaat, het opladen zonder stekker en de bewezen betrouwbaarheid maken een hybride Toyota aantrekkelijk voor de portemonnee én het milieu. Heel wat hybride modellen van Toyota hebben in de afgelopen jaren zonder probleem meer dan 1 miljoen kilometers gereden.

Brede range 8 hybride modellen
Waar andere merken hun eerste hybride auto’s op de markt aanbieden, heeft Toyota al 20 jaar ervaring met de ontwikkeling en productie van deze geavanceerde technologie. Het Toyota hybride aanbod in Nederland bestaat inmiddels al uit 8 modellen die populairste autosegmenten afdekken, zoals de Yaris, Auris, Auris Touring Sports, Prius, Prius+, Prius Plug-in Hybrid, RAV4 en de splinternieuwe coupé-achtige crossover Toyota C-HR Hybrid.

Geef een reactie