Toyota

‘Hot hatch’ Toyota Yaris GRMN een van de krachtigste in zijn klasse

Toyota introduceert voor de eerste keer in Europa een GRMN**-versie van een Toyota model, namelijk de Yaris. In Japan is de toevoeging GRMN synoniem aan Toyota modellen met de hoogste performance levels en een gelimiteerde oplage. De Toyota Yaris GRMN is de pure high-performance-versie van de pas geïntroduceerde, nieuwste generatie Yaris. De exclusieve Yaris GRMN is uitgevoerd in de Toyota GAZOO Racing-kleuren en beschikt over een vermogen van 156 kW (212 pk) bij 6.800 toeren per minuut*. Hiermee behoort de gelimiteerde ‘hot hatch’ tot de krachtigste auto’s in zijn klasse.

Inclusief supercharger
De Yaris GRMN levert een maximumkoppel van 249 Nm bij 5.000 toeren per minuut*. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 230 km/uur. De acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/uur verloopt in 6,3 – 6,5 sec*. Toyota voorziet de snelste productie-Yaris van het moment van een nieuw gemodificeerde 1,8-liter (1.798 cc) viercilinder VVT-iE benzinemotor die gretig toeren wil maken en is uitgerust met een supercharger van Magnusson Eaton.

* in afwachting van definitieve homologatie.
** GRMN staat voor GAZOO Racing Masters of Nürburgring.

Geef een antwoord