Autosport Toyota

TOYOTA GAZOO Racing gelanceerd op Paris Motor Show

TOYOTA GAZOO Racing maakt vandaag op de Paris Motor Show 2016 zijn Europese debuut. Dit is de overkoepelende organisatie voor alle race- en rallyactiviteiten van het Toyota concern. De aankondiging werd gedaan door President Akio Toyoda. Een en ander wordt kracht bijgezet met de aanwezigheid van de rallyuitvoering van de 380 pk sterke Toyota Yaris WRC, waarmee Toyota’s raceteam volgend jaar deelneemt aan het FIA World Rally Championship (WRC). Europese primeurs in Parijs zijn de Prius Plug-in Hybrid en de conceptcar en brandstofcelauto FCV PLUS. Toyota’s nieuwe onderscheidende ruime crossover – de Toyota C-HR – is voor het eerst volledig te zien in Parijs, alsook de TOYOTA GAZOO Racing versie: de Toyota C-HR Racing.
03-toyota_fcv_plus_001

TOYOTA GAZOO Racing
Alle race- en rallyactiviteiten van Toyota vallen voortaan onder de noemer TOYOTA GAZOO Racing. Op de Toyota stand toont het racelabel enkele van zijn Toyota raceauto’s waaronder de testuitvoering van de Yaris WRC. Deze rallyuitvoering is de afgelopen tijd uitgebreid getest door onder meer Tommi Mäkinen, de WRC-veteraan die door Toyota President Akio Toyoda persoonlijk is aangetrokken als teambaas van Toyota’s rallyteam. De 380 pk sterke Yaris WRC kreeg 5.000 loodzware testkilometers voor zijn kiezen. Door onherbergzaam gebied in zowel Spanje, Portugal als Finland.
04-2016_c-hr_05
Toyota wereldkampioen rallyrijden
Met de deelname aan het WRC 2017 keert Toyota terug naar het rallytoneel waar het met name in de jaren 90 enorm succesvol was. De Celica GT-Four zorgde er in die tijd voor dat Toyota twee keer wereldkampioen rallyrijden werd. Zijn opvolger, de inmiddels legendarische Toyota Corolla WRC, pakte in 1999 de prestigieuze titel.
05-2016_c_hr_detail_16
Toyota wereldkampioen in World Endurance Championship
TOYOTA GAZOO Racing verschijnt niet alleen aan de start van het wereldkampioenschap rallyrijden. Sinds 2012 doet het mee in de hoofdklasse (LMP1) van het World Endurance Championship (WEC). In 2014 werd Toyota wereldkampioen. De belangrijkste race uit het kampioenschap is de 24 uur van Le Mans. Op de beursvloer is de Toyota TS050 HYBRID te bewonderen uit die legendarische race.
07-20160725_01_01-wrc-image
Toyota C-HR derde op Nürburgring
TOYOTA GAZOO Racing doet ook mee aan de 24 uur van de Nürburgring die elk jaar plaatsvindt op het gelijknamige Duitse circuit. Dit jaar verscheen Toyota aan de start met een onverwachte auto, namelijk de Toyota C-HR Racing. De crossover met coupé-design werd derde in zijn klasse, een bewijs van zijn dynamische rijeigenschappen. Het platform van de nieuwe Toyota C-HR kent een extra laag zwaartepunt wat een communicatieve en sportieve wegligging oplevert.
Gazoo Racing
Toyota President Akio Toyoda fervent raceliefhebber
Het raceprogramma van TOYOTA GAZOO Racing staat in de warme belangstelling van Toyota President Akio Toyoda. De topman is immers fervent raceliefhebber en is ook zelf regelmatig op het circuit te vinden. En niet alleen als enthousiast toeschouwer, maar ook als gedreven autocoureur achter het stuur van een van de auto’s van TOYOTA GAZOO Racing. Racen dwingt tot innovatie, waarvan uiteindelijk ook de productieauto’s van Toyota profiteren.
22-2016_c_hr_dynamic_03
Nóg betere auto’s
“Vooropgesteld: ik ben er al van overtuigd dat Toyota goede, betrouwbare auto’s bouwt. Maar Toyota streeft er altijd naar om nóg betere auto’s te maken. Betere technologie, betere functionaliteit, meer gebruiksgemak én meer rijplezier. Met onze hybride modellen liggen we op koers. Het is een droom van mij om ze zowel voor de openbare weg als het circuit geschikt te maken”, aldus Mr. K. Saga, Chief Officer en Technical Director van TOYOTA GAZOO Racing.
23-2016_c_hr_static_08
Prius Plug-in Hybrid tot 50 km volledig elektrisch
De raceauto’s van TOYOTA GAZOO Racing staan op de Paris Motor Show zij aan zij met andere Toyota primeurs. Bijvoorbeeld de nieuwe Prius Plug-in Hybrid die in de lichtstad zijn Europese publieksdebuut maakt. Dankzij zijn krachtige 8,8 kWh lithium-ion batterij kan de Prius Plug-in Hybrid tot circa 50 kilometer volledig elektrisch rijden. Zijn CO2-uitstoot van 22 gr/km (op basis van voorlopige homologatie) behoort tot de laagste in zijn klasse.
26-2016_c_hr_detail_17
Uitdagend gestileerde Toyota C-HR
De nieuwe Toyota C-HR is in Parijs voor het publiek voor het eerst volledig te ontdekken. Dat wil zeggen: zowel het onderscheidende coupédesign van het exterieur als het vernieuwende interieurdesign met stijlvolle materialen. De uitdagend gestileerde, coupé-achtige Toyota C-HR is leverbaar als efficiënte 1.8 Hybrid of met een 1.2 turbobenzinemotor. De actieve veiligheidssystemen van Toyota Safety Sense, waaronder een Pre-Collision System, zijn standaard. De Toyota C-HR is leverbaar vanaf 24.495 euro.
27-2016_c_hr_detail_18
Toyota FCV PLUS: ook energiecentrale
Een Europese première is er ook voor de Toyota FCV PLUS. Deze conceptcar voor een toekomstige brandstofcelauto kan energie leveren aan de woning van zijn eigenaar of zelfs aan de lokale gemeenschap. Uiteraard kan de FCV PLUS ook de weg op waar hij uitsluitend waterdamp uitstoot.
28-2016_c_hr_detail_19

Geef een antwoord