Audi

Audi TT S line competition: topsport met een hoofdletter TT

Met de TT S line competition legt Audi nog meer nadruk op het sportieve karakter van de Audi TT Coupé en Audi TT Roadster. De exclusieve uitvoering onderscheidt zich door tal van opvallende accenten, van de vaste achtervleugel tot aan de Audi virtual cockpit met speciaal sportdisplay. Deze nieuwe uitvoering van de Audi TT wordt eind 2016 leverbaar.

Hoogglans zwarte accenten – ondermeer voor de vaste achtervleugel – versterken de krachtige looks van de Audi TT S line competition. De einddempers van het uitlaatsysteem zijn in zwartchroom afgewerkt.

Verlaagd sportonderstel
Het sportonderstel met de stijve veer/demper settings verlaagt de rijhoogte van de Audi TT S line competition met tien millimeter. Het standaard Audi drive select systeem vergroot de sportiviteit op commando door de rijeigenschappen van de auto naar wens aan te passen. De S line competition-versie staat op hoogglans zwarte 19 inch vijfspaaks velgen met 245/35 banden. Rode remklauwen zijn standaard. Qua kleuren bestaat het aanbod uit Glacier wit, Nano grijs, Tango rood en de nieuwe TT-kleur Ara blauw. De kap van de TT Roadster S line competition is in alle gevallen zwart.

Standaard Audi virtual cockpit
In het interieur onderstrepen S sport stoelen en het aan de onderkant afgevlakte lederen driespaaks S line sportstuur het sportieve karakter van de Audi TT S line competition. De Audi virtual cockpit is eveneens standaard. Via de ‘View’ knop op het stuur is nu tevens een sportdisplay op te roepen, waarin de centraal geposteerde snelheidsmeter domineert. Stoelen en armsteunen in de portieren zijn bekleed met een combinatie van leer en Alcantara – nappaleer is optioneel beschikbaar – met grijze contraststiksels op de stoelen, het stuur, de portieren en pookknop. Andere highlights zijn mat geborstelde aluminium interieuraccenten.

2WD of quattro
Audi levert de TT S line competition als Coupé en Roadster met de 169 kW/230 pk sterke 2.0 TFSI-motor. In de voorwielaangedreven versie wordt die gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of de 6-traps S tronic automaat met dubbele koppeling. Die laatste is voor de versie met quattro standaard. Prijzen van de Audi TT Coupé & Roadster S line competition worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Geef een antwoord