Lamborghini

Lamborghini Huracán Performante Spyder: het summum van prestaties in een open supersportwagen verenigd

In navolging van de extreme Huracán Performante onthult Lamborghini in Genève de open versie in exacte dezelfde uitvoering. De Lamborghini Huracán Performante Spyder biedt een sublieme combinatie van technologische innovatie, prestaties en open rijden.

“De Huracán Performante Spyder combineert de technische hoogtepunten van de Huracán met de emotie van het rijden in een cabriolet,” aldus Stefano Domenicali, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini. “De Huracán Performante levert al topprestaties op zowel de openbare weg als het circuit; de Huracán Performante Spyder brengt de bestuurder nog dichter bij de essentie van het rijden in een sportieve auto, inclusief de heerlijke sound van de natuurlijk aangezogen Lamborghini-motor die ongefilterd binnenkomt.”

Met zijn onnavolgbare atmosferische 5,2-liter V10-motor versnelt de vierwielaangedreven Performante Spyder van 0-100 km/h in 3,1 seconden, 0-200 km/h kost slechts 9,3 seconden en de topsnelheid is evenals bij de dichte versie maar liefst 325 km/h.

De Lamborghini Huracán Performante Spyder levert net als zijn dichte broer 640 pk (470 kW) bij 8.000 tpm, met een koppel van 600 Nm bij 6.500 tpm. Meer dan 70 procent van dit koppel is al beschikbaar bij 1.000 tpm. Met een drooggewicht van maar 1.507 kilo, heeft de Spyder een gewichts-/pk-vermogen van maar liefst 2,35 kg/pk, met een gewichtsverdeling voor/achter van 43/57%.

Design en techniek in perfecte harmonie
Het ontwerp, de technologie en de prestatiekenmerken van de Huracán Performante zijn even fundamenteel in de Spyder als in de coupé. De mogelijkheid om open te rijden voegt een nieuwe dimensie van rijplezier toe aan de rijervaring van de Performante. Het open ontwerp onderscheidt de Spyder duidelijk van zijn coupé-tegenhanger, zowel geopend als gesloten.

De Huracán Performante Spyder líjkt niet alleen licht, hij ís het ook. Koolstofvezel dat door de aluminium behuizing loopt is een rechtstreekse verwijzing naar het lichtgewicht karakter van de Spyder en draagt ​​bij aan een gewichtsvermindering van 35 kilo ten opzichte van de originele Huracán Spyder. Diverse structurele onderdelen en elementen van het koetswerk – voor- en achterspoiler, motorkap, achterbumper, diffusor – zijn uit composietmateriaal van de jongste generatie vervaardigd volgens Lamborghini’s gepatenteerde actieve aerodynamica systeem Aerodinamica Lamborghini Attiva – het actieve luchtgeleidingssysteem kortweg ALA (Italiaans voor ‘vleugel’).

De soft-top van de Spyder doet geen afbreuk aan het ALA-systeem. Het varieert de aerodynamische belasting en zorgt zowel voor een hoge neerwaartse kracht als een lage weerstand waardoor het snel bochtenwerk en een uitstekende rijdynamiek niet in de weg staat. Lamborghini’s Piattaforma Inerziale (LPI) -systeem regelt alle elektronische systemen van de auto in realtime, inclusief de configuratie van de auto, en activeert het ALA-systeem in minder dan 500 milliseconden. Dat zorgt voor de beste aerodynamische set-up van de Huracán Performante Spyder bij alle rijomstandigheden.

Net als de Huracán Performante coupé heeft de Spyder het verbeterde ophangsysteem met een aangepast ESC, het Lamborghini Dynamic Steering (LDS) voor meer stuurrespons, en permanente aandrijving op vier wielen voor maximale tractie in alle situaties. Het zogeheten ANIMA systeem waarmee de set-up van alle dynamische rijsystemen is aan te passen, is verder verbeterd. Met de ANIMA-knop (Adaptive Network Intelligent Management; Italiaans voor ‘ziel’) op het stuur kan de bestuurder afhankelijk van zijn mood kiezen uit de standen STRADA, SPORT en CORSA.

Geef een antwoord