Autosport BMW Ferrari Jaguar Lamborghini McLaren Porsche

Gumball 3000 live at the Arena

07-Gumball3000
01-Gumball3000
Op 26 mei arriveerden de sterren en bolides van de prestigieuze Gumball 3000 in de Arena in Amsterdam. De Gumball 3000 is een ludieke autorally waarbij wereldsterren in zeer luxe auto’s de wereld over reizen.

Maximillion Cooper, de bedenker, organiseerde in 1999 de eerste rally. Met vrienden besloot hij van Londen naar het Italiaanse Rimini te rijden, waarbij onderweg overnacht werd in de meest luxueuze hotels en er ’s nachts tot in de late uurtjes werd gefeest.

06-Gumball3000Het evenement, dat steeds populairder werd door de deelname van wereldsterren en supercars, groeide ieder jaar en inmiddels wordt de rally over de hele wereld verreden. Amsterdam ontving als onderdeel van een 7-daagse tour van Stockholm naar Las Vegas meer dan 100 supercars zoals Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Porsche, Aston Martin, Pagani, Koenigsegg en meer komen aan bij de Amsterdam ArenA. Deze supercars reden van Kopenhagen naar de Amsterdam ArenA, wat de finish was van de Europese fase van deze rally.

03-Gumball3000De Gumball 3000 chauffeurs vertegenwoordigen meer dan 30 nationaliteiten, waaronder Baywatch superster David Hasselhoff, rapper Bun B, Eminem’s DJ The Alchemist, freestyle ski kampioen Jon Olsson, MythBusters presentator Tory, Twilight film ster Kellan Lutz, skateboard legende Tony Hawk en de Nederlandse superster Afrojack.

04-Gumball3000Ferrari was aanwezig met de F40, 430 Scuderia, 458, 458 Speciale, FF en F12 Berlinetta. Porsche liet zijn 918 Spyder, 911 Turbo, GT3 en GT3 RS zien. McLaren toonde de P1, MP4-12 C en 650 S. Lamborghini showde zijn Diablo, Aventador, Huracan en Gallardo. Jaguar kwam met de FTYPE V8S, Audi met de R8 en RS6 en tenslotte BMW was aanwezig met de de M5. Voor Nederland een unieke gebeurtenis, want voor het eerst kon het publiek tientallen van deze dure auto’s op één plek aanschouwen.

Ster van de avond was DJ Afrojack; De superster sloot de avond in de Arena in stijl af met een groots optreden.

10-Gumball3000

One thought on “Gumball 3000 live at the Arena

Geef een reactie