Jaguar

Jaguar XJ gaat strijd aan met drone

Ex-rallycoureur en stuntrijder Mark Higgins ging in een Jaguar XJ op spectaculaire wijze de strijd aan met een drone. Daarmee demonstreerde hij en een van ’s werelds beste dronepiloten, JaeHong Li, nieuwe mogelijkheden voor het filmen van auto-achtervolgingen.

In de unieke video laten Higgins en Li zien hoe snel de technologie ontwikkelt in zowel de auto-industrie als in de onbemande luchtvaart. De ontwikkeling van geavanceerde rijhulpsystemen met radar en camera’s aan boord gaat gelijk op met de techniek in drones.

4-Jaguar-XJ-Drone

Dynamische premium sedan
‘De Jaguar XJ is weliswaar een grote, luxueuze premium sedan, maar laat zich ook dynamisch berijden. Daarom was deze achtervolgingsscène een prachtige uitdaging. De Jaguar was beslist opgewassen tegen de drone en we hebben hem op leuke manieren kunnen ontlopen’, aldus Mark Higgins. De achtervolging vond plaats rond het Zhuhai International Circuit in China. Daar probeerde Higgins de drone af te schudden op een industrieterrein met zeecontainers, op bomenlanen, in de pits en in een ondergrondse parkeergarage.

3-Jaguar-XJ-Drone

Nieuwe technologie – betere rijervaring
Nieuwe technologie biedt nieuwe mogelijkheden, in zowel de autowereld als in de onbemande luchtvaart. De dronepiloot maakte gebruik van onder meer techniek voor autonoom vliegen en 360o-camera’s. JaeHong Li: ‘De achtervolging van de Jaguar bood ons een interessant inkijkje in de mogelijkheden voor filmopnamen. De drone die wij hier gebruikten, is vooral op stabiliteit en precisie gericht – perfect voor filmwerk zoals dit.’

One thought on “Jaguar XJ gaat strijd aan met drone

Geef een antwoord