Lamborghini

Wereldprimeur voor Lamborghini Huracán LP 620-2 Super Trofeo

Lamborghini Huracán LP 620-2 Super Trofeo
Automobili Lamborghini heeft in Amerika tijdens ‘The Quail, A Motorsports Gathering’ als onderdeel van de Monterey Car Week de Huracán LP 620-2 Super Trofeo onthuld. Volgend jaar debuteert de auto in de drie Lamborghini Blancpain Super Trofeo-kampioenschappen in Europa, Azië en Noord-Amerika. De Huracán Super Trofeo werd ontwikkeld in samenwerking met Dallara Engineering, waarbij diens oprichter Giampaolo Dallara zelf ook bij het project betrokken was. De samenwerking tussen Dallara en Lamborghini dateert al van 1963, toen Dallara als engineer bij Lamborghini in dienst was waar hij later verantwoordelijk werd voor de ontwikkeling van de legendarische Miura.

De Huracán Super Trofeo heeft de direct ingespoten V10-krachtbron van de straatversie overgenomen, die in race-trim 620 pk levert. De Super Trofeo koppelt dat vermogen aan een setup met achterwielaandrijving. De auto is met 1.270 kg zeer licht, wat te danken is aan het hybride koolstofvezel/aluminium chassis en de aanvullende gewichtsbesparingen ten faveure van de autosportinzet. De gewicht-vermogenverhouding bedraagt 2,04 kg/pk. De aerodynamica zorgt voor een betere efficiency, meer grip en een grotere neerwaartse druk dankzij een in tien posities instelbare achtervleugel, diffusers voor en achter en instelbare luchtinlaten aan de voorzijde.

Aventador als boegbeeld van Ad Personam personalisatiemogelijkheden
Tijdens ‘The Quail, A Motorsports Gathering’, net als Pebble Beach onderdeel van de Montery Car Week, presenteerde Lamborghini tevens een Aventador LP 700-4 in een nieuwe hoedanigheid, met dank aan het Ad Personam-programma. De auto, die ook tentoon wordt gesteld tijdens het Concorso Italiano en het Pebble Beach Concours d’Elegance, onderstreept Lamborghini’s talrijke personalisatiemogelijkheden. Deze Avantador onderscheidt zich ondermeer door semi-aniline leer, Alcantara, Forged Composite (een door Lamborghini gepatenteerd koolstofvezelmateriaal), speciale stiksels en tal van andere features.

Geef een reactie