Lamborghini

Lamborghini Huracán geprijsd

LaVoitureLamborghiniHuricanNL3Met de onthulling van de Lamborghini Huracán op de Autosalon van Genève gaf Lamborghini’s CEO Stephan Winkelmann vorige week het groene licht voor de wereldwijde verkoopstart van de nieuwe supersportwagen uit Sant’Agata Bolognese. Wat betekent dat de Huracán inmiddels ook in Nederland leverbaar is.

LaVoitureLamborghiniHuricanNL5Met de Huracán zet Lamborghini een nieuwe maatstaf in de absolute top van het prestigieuze supersportwagensegment. In die klasse ziet de Huracán zich gesteld voor de uitdaging om niet alleen het succes van zijn voorganger – de Gallardo – op zijn minst te evenaren; ook gaat hij de hoofdrol spelen in een belangrijk nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Lamborghini.

Afgelopen maand was de Huracán tijdens een besloten VIP Preview event al even in ons land te bewonderen.

LaVoitureLamborghiniHuricanNL4Van 0 naar 200 km/u binnen tien seconden
De Huracán LP 610-4 is voorzien van een atmosferische 448 kW (610 pk) sterke 5.2-liter V10-krachtbron met een koppel van 560 Newtonmeter bij 6.500 tpm. De tiencilinder bezorgt de Huracán een topsnelheid van 325 km/u, een acceleratie van 0-100 km/u in 3,2 seconden en een sprint vanuit stilstand naar 200 km/u in 9,9 seconden. Het vermogen van de V10 wordt via een nieuwe 7-traps ‘Lamborghini Doppia Frizione’ (LDF) transmissie met dubbele koppeling en een volledig elektronisch gestuurd 4WD-systeem op de weg overgebracht.

Geef een reactie