Opel

Nieuwe topversie voor Opel Zafira Tourer

LaVoitureOpelZafira1De veelzijdigheid van de Opel Zafira Tourer gaat hand in hand met krachtige prestaties en toonaangevend infotainment. Opel introduceert de 147 kW (200 pk) sterke vermogensvariant van de 1.6 Turbo benzinemotor, waarmee de Zafira Tourer behoort tot de krachtigste MPV’s in zijn klasse. Bovendien is de Zafira Tourer nu leverbaar met IntelliLink: Opels nieuwste infotainmentsysteem voor optimale smartphone-integratie. De nieuwe topversie van de Opel Zafira Tourer in de luxe Cosmo-uitvoering is leverbaar vanaf € 36.745,-.

De Opel Zafira Tourer met de 1.6 Turbo motor van de nieuwe generatie tilt de prestaties van de comfortabele MPV naar een nog hoger niveau. De turbobenzinemotor levert een indrukwekkend vermogen van 147 kW (200 pk) en 300 Nm trekkracht in overboost. Het maximumkoppel is beschikbaar tussen 1.700 en 4.300 toeren per minuut, waarmee de Zafira Tourer 1.6 veel concurrenten achter zich laat. De krachtigste versie van Opels MPV heeft slechts 8,9 seconden nodig om van 0 naar 100 km/u te accelereren. Het prestatiepotentieel wordt extra bekrachtigd door de sprint van 80 naar 120 km/u in 8,3 seconden. De topsnelheid ligt op 225 km/u.

Dankzij geavanceerde technologie koppelt de Opel Zafira Tourer 1.6 Turbo indrukwekkende prestaties aan een gemiddeld brandstofverbruik van 7,0 l/100 km voor de versie met Start/Stop. De overeenkomende CO2-emissie bedraagt 164 g/km (volgens NEDC-cyclus). De soepele, gretige en trillingvrije 1.6 Turbo motor is gekoppeld aan een handmatig te bedienen zesversnellingsbak met optimaal schakelcomfort.

LaVoitureOpelZafira2Nieuw infotainmentsysteem
Tegelijk met de nieuwe benzinemotor introduceert Opel ook eersteklas infotainment voor alle Zafira Tourer-varianten. Het geavanceerde IntelliLink-infotainmentsysteem bestaat uit onder meer een AUX- en USB-aansluiting voor iPod- en MP3-functionaliteiten, inclusief stuurwielbediening, Bluetooth-connectiviteit voor handsfree bellen en audiostreaming. Het 7-inch touchscreen met hoge resolutie biedt een vernieuwde interface voor optimale afleesbaarheid. Functies van het navigatiesysteem en de smartphone kunnen met de stem bediend worden.

De CD 600 IntelliLink en de Navi 950 Europe IntelliLink kunnen ook sms-berichten voorlezen. Als de auto geparkeerd staat, is het ook mogelijk om foto’s te bekijken via een USB-apparaat. Het invoeren van een bestemming kan bij de Navi 950 Europe IntelliLink tevens met behulp van spraak. Naar wens kunnen alle IntelliLink-systemen worden opgewaardeerd met DAB+ (Digital Audio Broadcast).

Geef een reactie