Opel

Opel Astra is ‘Trekauto van het jaar 2016’

De nieuwe Opel Astra 5-deurs 1.4 Turbo heeft de titel ‘Trekauto van het Jaar 2016’ gewonnen. De redactie van de Kampeer & Caravan Kampioen van de ANWB koos de Opel Astra als overall winnaar vanwege zijn geweldige trekkwaliteiten in combinatie met zijn uiterst vriendelijke prijsstelling.

Niet alleen de gunstige prijs, maar ook de perfecte stabiliteit van het onderstel en de royale interieurruimte waren aspecten waarop de Opel Astra 5-deurs 1.4 Turbo voor de jury als winnaar uit de bus kwam. Eerder dit jaar veroverde de Astra ook al de Europese titel Auto van het Jaar 2016.

Uitstekend resultaat in ‘lane change’-proef met 90 km/uur
In het juryrapport staat ’tien met een uitroepteken’ bij de beoordeling van de Opel Astra op de uitwijkproef. De Astra trok voor deze zogenoemde ‘lane change’-proef met 90 km/u een 1.250 kilogram zware caravan over een parcours waarmee een uitwijkmanoeuvre werd gesimuleerd. Ook de wegligging op snelheid en in bochten bleek subliem. De Opel Astra liet een sterk veld van in totaal negentien zeer uiteenlopende kandidaten achter zich.

Sinds 1996 kiest de redactie van de Kampeer & Caravan Kampioen, hét kampeerblad van de ANWB, de Trekauto van het Jaar. Uiteraard zijn de prestaties op de weg daarbij van groot belang, maar ook ruimteaanbod, praktische bruikbaarheid en value for money. Menig caravanliefhebber laat de keuze voor zijn volgende auto afhangen van de Trekauto van het Jaar-verkiezing.

Geef een reactie