Opel

Opel Corsa en Choupette poseren voor Karl Lagerfeld

opel lagerfeld
Modeontwerper en fotograaf Karl Lagerfeld heeft een heel bijzonder model overtuigd om mee te werken aan een project met Opel. Choupette, de kat van de fotograaf, is de ster van de Opel Corsa-kalender voor 2015. “Het recept ’Supermodel op auto’ begint te vervelen. Karl Lagerfeld heeft het concept op een frisse manier benaderd”, aldus Tina Müller, Chief Marketing Officer bij Opel. Müller was aanwezig bij de fotosessie met Karl Lagerfeld en is verheugd met het project. “De vijfde generatie van de Corsa is onlangs geïntroduceerd. In de afgelopen 32 jaar is de Corsa met talloze supermodellen gefotografeerd. Er was maar één manier om dat op een bijzondere manier te overtreffen: met Choupette”, zegt Müller met een knipoog.

Lagerfeld volgde met zijn camera de viervoetige ster, met 42.000 Twitter-volgers en schitterende blauwe ogen, terwijl ze kennismaakte met elk detail van de nieuwe Corsa. Met de fluwelen pootjes op het stuurwiel, een sprong van de motorkap en tijdens een korte pauze in een kinderstoeltje.
De nauwe band tussen Lagerfeld en Choupette maakte de fotoshoot eenvoudig. “Choupette deed het fantastisch, precies zoals ik van een ster verwacht. Ze was ontspannen, of ze zich nu achter het stuur of op het dak van de Opel bevond. Na afloop heeft ze echter twaalf uur geslapen”, aldus Lagerfeld.
“Karl Lagerfeld is synoniem voor esthetiek, lifestyle en elegantie – net als onze nieuwe Corsa. De fotosessie en de kalender benadrukken nog eens de waarden van ons merk: innovatieve auto’s, baanbrekend design en een aaibare aanpak”, voegt Müller eraan toe.

Karl Lagerfeld is een beroemd fotograaf, wiens werk in diverse musea over de hele wereld is tentoongesteld en het onderwerp is van diverse kunstboeken. Hij fotografeerde tal van reclamecampagnes (onder meer Chanel, Fendi en Karl Lagerfeld) en levert geregeld bijdragen aan internationale modebladen. Maar Choupette is ook geen nieuwkomer in de fotostudio. De beroemde kat poseerde al voor de cover van de Duitse Vogue, in de armen van supermodel Linda Evangelista.
Linda Evangelista maakte overigens zelf ook al eens deel uit van een reclamecampagne voor de Corsa. Dat was aan het einde van het vorige millennium. Ze verscheen in een Opel-spot met supermodellen Christy Turlington, Tatjana Patiz, Kate Moss en Naomi Campbell.

Choupette Lagerfeld is al de tweede kat met een hoofdrol in de campagnes voor de Opel Corsa. In de spot voor de eerste generatie Corsa (1982 – 1993), zit Tom, de antiheld uit de tekenfilms van Tom & Jerry, de muis Jerry achterna, die aan het stuurwiel van de Opel zat.

De vijfde generatie van de Opel Corsa maakt indruk met het nieuwe, strakke en ruime interieur. Het IntelliLink-infotainmentsysteem zorgt voor de connectiviteit en de hypermoderne rijhulpsystemen zorgen voor veiligheid. Het dynamische silhouet van de Corsa past in Opels designfilosofie: vloeiende, kunstzinnige vormen in combinatie met nauwkeurig ontworpen details. De foto’s die Karl Lagerfeld heeft genomen voor de Corsa-kalender worden begin volgend jaar getoond op een vernissage. De vorige Opel-kalender, die in samenwerking met Bryan Adams werd geproduceerd, spitste zich toe op de Opel ADAM.

Geef een reactie