Opel

Opel Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFLEX meest milieubewuste MPV

Opel beleeft een uitstekende start van het nieuwe jaar: de Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFLEX is opnieuw de meest milieubewuste MPV. Voor de vierde achtereenvolgende keer hebben het Duitse milieu-instituut Ökotrend en het Duitse autotijdschrift Auto Test de CNG-versie van de Zafira uitgeroepen tot ‘Auto Test Winner in Green’ in zijn segment.

De veelzijdige zevenpersoons-MPV is de winnaar in zijn klasse dankzij de uiterst zuinige, milieubewuste en innovatieve viercilinder 1.6 CNG ecoFLEX-turbomotor met 110 kW (150 pk) vermogen. Met een verbruik van slechts 4,7 kilogram (7,2 m3) aardgas per 100 kilometer (gecombineerde cyclus) laat de Opel Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFLEX een CO2-emissie van slechts 129 g/km noteren.

Motoren geoptimaliseerd voor aardgas en biogas
Opels CNG ecoFLEX-motoren zijn geoptimaliseerd voor het gebruik van aardgas, biogas en een combinatie daarvan. Maar ze zijn ook geschikt voor het gebruik van benzine. CNG en biogas zijn bovendien voordeliger dan benzine en diesel. CNG zorgt voor een bijzonder schone verbranding. Voertuigen op aardgas stoten tot 25 procent minder CO2 uit, tot 80 procent minder stikstof en helemaal geen benzol en roet. Als uitsluitend op biogas wordt gereden, is de ecologische voetafdruk nagenoeg nul.

One thought on “Opel Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFLEX meest milieubewuste MPV

Geef een antwoord