Opel

Nieuwe Opel Astra Sports Tourer en BiTurbo diesel

De nieuwe, vijfdeurs Opel Astra, die op de IAA in Frankfurt zijn wereldpremière beleefde, staat inmiddels bij de dealers. Tegelijk gaan de orderboeken voor de nieuwe Astra Sports Tourer open. Deze dynamisch ogende stationwagen met tot wel 1.630 liter bagageruimte is leverbaar voor prijzen vanaf € 22.295,-. Opel biedt voor de stationwagen een nieuwe krachtige dieselmotor. Dat is de 1.6 BiTurbo CDTI met 118 kW (160 pk) vermogen en een verbruiksgemiddelde van slechts 4,2 l/100 km (voorlopige opgave).
2-Opel-Astra-Sports-Tourer
“De nieuwe Opel Astra is een enorme stap voorwaarts in het C-segment. Zowel de vijfdeurs Astra als de Sports Tourer bieden talrijke hightech functies die normaliter zijn voorbehouden aan auto’s in hogere segmenten. Beide nieuwe modellen zijn nu al te bestellen en bieden uitzonderlijk veel waarde voor hun prijs, zoals van Opel te verwachten is”, zegt Peter Christian Küspert, Vice President Sales & Aftersales van de Opel Group.

De nieuwe Opel Astra combineert efficiency met elegantie en stelt met zijn innovaties een nieuwe norm in zijn klasse. Zowel de vijfdeurs Astra als de Sports Tourer is tot wel 200 kg lichter dan de voorgaande modelversies en biedt vooral de achterpassagiers meer ruimte.
4-Opel-Astra-Sports-Tourer
Talloze systemen en technieken tillen comfort en veiligheid naar een ongekend hoog niveau. Zoals de persoonlijke connectiviteits- en servicedienst Opel OnStar, ultramoderne IntelliLink-infotainmentsystemen die compatibel zijn met Apple CarPlay en Android Auto, en IntelliLux LED®-matrixverlichting, waarmee de bestuurder altijd met groot licht kan rijden zonder andere weggebruikers te verblinden.
5-Opel-Astra-Sports-Tourer
De nieuwste generatie van de Opel Eye-frontcamera biedt extra veiligheid met voorzieningen als het verbeterde Traffic Sign Assist (verkeersbordherkenning), Lane Keep Assist (rijstrookassistent, helpt de bestuurder met actieve stuurcorrecties op zijn rijstrook te blijven) en Forward Collision Warning (helpt aanrijdingen met de voorganger te voorkomen) met automatische noodremassistent (8 tot 60 km/u). Verder bieden de nieuwe, hoogwaardige ergonomische stoelen met AGR-label een unieke combinatie van instelbare zijsteunen, massage- en geheugenfunctie en ventilatie. Ook verwarmbare zitplaatsen achterin zijn te bestellen.
6-Opel-Astra-Sports-Tourer
Elektrische achterklep en gloednieuwe BiTurbo dieselmotor
De Astra Sports Tourer is ruimer vanbinnen in vergelijking met zijn voorganger, maar qua afmetingen even compact. Het interieur is zeer flexibel dankzij de nieuwe, in delen (40:20:40) neerklapbare achterbank. De producten van het FlexOrganizer-gamma, zoals rails, opbergnetten en bevestigingsopties maken een ordelijk en veilig vervoer van bagage mogelijk. Met de achterbank volledig neergeklapt ontstaat er zelfs tot 1.630 liter bagageruimte. In combinatie met Keyless Open en Start is een voetbeweging onder de achterbumper van de Sports Tourer voldoende om de achterklep te openen. Die kan ook nog geopend worden met een knop aan de bestuurderskant, met schakelaars in de bagageruimte en met de afstandsbediening in de sleutel.
7-Opel-Astra-Sports-Tourer
1.6 BiTurbo CDTI
De Astra is nu ook leverbaar met de nieuwe 118 kW (160 pk) sterke 1.6 BiTurbo dieselmotor. Die levert een maximumkoppel van 350 Nm vanaf 1.500 toeren per minuut. De prestaties en het vermogen zijn te vergelijken met die van een tweelitermotor. Met deze krachtbron accelereert de Sports Tourer in de vijfde versnelling in slechts 8,1 seconden van 80 naar 120 km/u. De topsnelheid bedraagt 220 km/u. De 1.6 BiTurbo CDTI heeft een sequentiële tweefasenturbo en een dubbele intercooler. Met een zesversnellingsbak en Start/Stop-technologie verbruikt de volledig aluminium 1,6-liter dieselmotor slechts 4,2 l/100 km en stoot hij 112 gram CO2/km uit in de gecombineerde cyclus. De Astra Sports Tourer 1.6 BiTurbo CDTI is als Innovation verkrijgbaar vanaf € 32.795,-.
3-Opel-Astra-Sports-Tourer
Alle Astra-motoren van de nieuwe generatie
Verder is de Astra Sports Tourer verkrijgbaar met dezelfde motoren als de vijfdeurs Astra. Met de volledig aluminium 1,0-liter Turbo benzinemotor met 77 kW (105 pk) is de Sports Tourer al leverbaar vanaf € 22.295,-. De krachtige 1.4 Turbo met directe injectie met 110 kW (150 pk) is er voor een meerprijs van € 1.600,-. Het koppel van deze benzinemotor bedraagt 230 Nm vanaf 2.000 toeren per minuut. Het brandstofverbruik bedraagt gemiddeld 4,9 l/100 km (voorlopige cijfers) en de CO2-emissie is 114 g/km.
De Astra Sports Tourer met 1.6 Turbo benzinemotor met directe injectie is de krachtigste versie. Deze motor met directe injectie levert 147 kW (200 pk) vermogen en een indrukwekkend koppel van 300 Nm (met overboost). De acceleratie van 80 tot 120 km/u in vijfde versnelling vergt slechts 7,2 seconden. De topsnelheid bedraagt 235 km/u. Het verbruik en de CO2-uitstoot blijven relatief beperkt: respectievelijk 6,2 l/100 km en 142 g/km.

De nieuwe Astra Sports Tourer is daarnaast te bestellen met een 1.6 CDTI dieselmotor met een vermogen van 81 of 100 kW (110 of 136 pk) en een maximumkoppel van 320 Nm. De versie met 81 kW (110 pk) is, dankzij de ecoFLEX technologie, de zuinigheidskampioen. Met deze krachtbron verbruikt de nieuwe Astra Sports Tourer slechts 3,4 l/100 km (voorlopige cijfers) en bedraagt de CO2-uitstoot 89 g/km.

One thought on “Nieuwe Opel Astra Sports Tourer en BiTurbo diesel

Geef een antwoord