Land Rover

Jaguar Land Rover verdubbelt grootte en capaciteit motorenfabriek

Jaguar Land Rover verdubbelt de omvang van zijn Engine Manufacturing Centre (EMC) in Wolverhampton. Daarmee is een investering van 450 miljoen pond gemoeid. De totale investering in de motorenfabriek, die een jaar geleden is geopend, bedraagt inmiddels een miljard pond.

Het EMC van Jaguar Land Rover is de belangrijkste nieuwe fabriek in de automotive sector in het Verenigd Koninkrijk van de laatste tien jaar. Deze investering bewijst dat Jaguar Land Rover – de belangrijkste investeerder in hoogwaardige productie in het land – ook op de lange termijn op grote schaal actief zal blijven in het Verenigd Koninkrijk.

6-Jaguar-Land-Rover-EMC

Het EMC is de bakermat van de hightech Ingenium 2,0-liter dieselmotor met lage emissie. Het is de eerste keer sinds langere tijd dat Jaguar Land Rover in eigen huis motoren ontwikkelt en produceert. In slechts twaalf maanden is de fabriek in de Midlands opgeschaald van prototype-productie naar volledige motorenproductie met een capaciteit van meer dan 50.000 exemplaren. Het EMC produceert de motoren voor alle drie autofabrieken van Jaguar Land Rover in het Verenigd Koninkrijk.
5-Jaguar-Land-Rover-EMC
Met de uitbreiding krijgt het EMC een oppervlakte van 200.000 m2. Daarmee groeit de productiecapaciteit die nodig is om het productoffensief van Jaguar Land Rover – het aanbod van nog opwindender nieuwe modellen uitbreiden – te ondersteunen. De Ingenium-krachtbron die in het EMC wordt geproduceerd, debuteerde in april 2015 in de Jaguar XE. Kort daarop werd ook de Discovery Sport van deze motor voorzien. Deze twee nieuwe modellen zijn zeer belangrijk voor Jaguar Land Rover en zijn goed voor de verkoop van 65.800 exemplaren tot nu toe. Onder meer de Range Rover Evoque, de geheel nieuwe Jaguar XF en de baanbrekende Jaguar F-PACE die binnenkort wordt gelanceerd, worden ook voorzien van de Ingenium-motor.
4-Jaguar-Land-Rover-EMC
Ralf Speth, CEO van Jaguar Land Rover, zei: ‘We zijn er trots op dat we zo’n belangrijke investeerder zijn in hoogwaardige productie in het Verenigd Koninkrijk en dat deze uitbreiding weer honderden nieuwe banen oplevert. Het Engine Manufacturing Centre is van strategisch belang voor Jaguar Land Rover. De beslissing om deze fabriek uit te breiden is een duidelijk signaal dat we willen voldoen aan de vraag naar schonere en efficiëntere motoren. Daarbij ontwikkelen wij de vaardigheden en de capaciteiten die nodig zijn om Groot-Brittannië wereldwijd concurrerend te laten zijn op het gebied van hoogwaardige productie.’
3-Jaguar-Land-Rover-EMC
Mede door de uitbreiding van de motorenfabriek en de nieuwe banen die dat in het EMC oplevert, bereikt het personeelsbestand van Jaguar Land Rover volgend jaar wereldwijd het aantal van 40.000. In de twaalf maanden sinds de opening van het EMC groeide het aantal werknemers daar tot 700 en er worden steeds meer medewerkers aangetrokken.
2-Jaguar-Land-Rover-EMC
Het Engine Manufacturing Centre is een van Jaguar Land Rovers vier fabrieken in het Verenigd Koninkrijk, naast de autofabrieken in Solihull, Castle Bromwich en Halewood. Verder zijn er design- en ontwikkelingscentra in Coventry en Gaydon. Jaguar Land Rover investeerde 11 miljard pond in de ontwikkeling en productie, waarmee het in de afgelopen vijf jaar meer dan 20.000 nieuwe banen schiep.

Geef een reactie