Land Rover

Video 48 jaar Range Rover: evolutie van icoon fraai in beeld gebracht

De Range Rover is een icoon en een pionier op het gebied van design, verfijning en technische innovatie sinds 1970. In een nieuwe, 120 seconden durende video komt de evolutie van de luxe SUV op perfecte wijze in beeld.

Met de animatievideo blikt Land Rover terug op belangrijke momenten in de geschiedenis van de Range Rover. Sinds de lancering van de eerste generatie in 1970 is het model uitgegroeid tot een icoon in het SUV-segment, met een groot aantal primeurs en onovertroffen terreincapaciteiten.

De Range Rover was één van de eerste SUV’s met permanente vierwielaandrijving, het eerste voertuig dat in het wereldberoemde Louvre-museum in Parijs getoond werd en het eerste 4×4-model met ABS. Andere primeurs waren er in de vorm van elektronische tractiecontrole en luchtvering met automatische niveauregeling. De huidige, vierde generatie was ’s werelds eerste SUV met een volledig aluminium structuur. Het geavanceerde semiautonome All-Terrain Progress Control (ATPC) van Land Rover onderstreept nogmaals het innovatieve karakter van de Range Rover.

De Range Rover wordt geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk en verkocht in 170 landen. Sinds de introductie 48 jaar geleden zijn wereldwijd al meer dan 1,7 miljoen exemplaren verkocht.

Geef een antwoord