Land Rover

Bijzonder exclusieve Range Rover Evoque by Studio Job

Land Rover presenteert de zeer exclusieve en gelimiteerde Range Rover Evoque by Studio Job. Exterieur en interieur zijn in samenwerking met het gelijknamige ontwerperscollectief ingekleurd. Uiterlijke kenmerken zijn onder meer de afwerking met door Studio Job bedachte designelementen voor de motorkap, de voorspatborden en de portieren.

9-Range-Rover-Studio-Job

Studio Job is opgericht door Job Smeets en Nynke Tynagel. Zij maakten naam en faam met tal van gedurfde producten en sculpturen op de grens van design en kunst, variërend van hoogst bijzonder meubilair en de sculptuur ‘CAR’ van de Evoque (2013) tot aan de ‘Automobile’: een extravagant uitgedoste Land Rover Defender. Het waren hun eerste automobiele creaties, die ze in 2013 toonden tijdens de bekende kunstbeurs PAN Amsterdam, als ode aan het 65-jarige bestaan van Land Rover. Het was de start van een samenwerking die nu resulteert in de Range Rover Evoque by Studio Job. Weliswaar minder extravagant dan de Defender by Studio Job, maar niet minder bijzonder en uitdagend.
10-Range-Rover-Studio-Job
Van deze Range Rover Evoque Coupé zijn twee versies: de Job Evoque Bronze: met gepolijste bronzen elementen of de Job Evoque Black: voorzien van hoogglans zwart gecoate aluminium elementen. Gepersonaliseerd zijn onder andere de motorkap, de spatborden, de portieren, dakspoiler, speciale naafkappen en dubbele uitlaatuiteinden. Op de grille prijkt de naam ‘Studio Job’. In de auto trekt een signatuur in reliëf van Studio Job de aandacht. Dat is aangebracht op de versnellingshandle van de automatische 9-trapstransmissie en vormt een bijzondere combinatie met de Ebony-lederen bekleding en de ‘Satin Brushed Aluminium en Gloss Black Strata’ inleg op het dashboard en de middenconsole.
11-Range-Rover-Studio-Job
De Evoque is een hedendaagse auto, alles grijpt inelkaar als een driedimensionale puzzel’, aldus Job Smeets. ‘De vormtaal is complex en gelikt. Wij hebben nu de perfecte Evoque gemaakt: met sportstoelen, een panoramadak en de monochrome kleurstelling is deze coupé nog meer out of this world. Sommige onderdelen hebben we vervangen door handgevormde delen gegoten in brons of aluminium, direct uit ons atelier. Hierdoor krijgt de auto een nog sterkere identiteit. Deze Evoque is een toekomstige klassieker.
14-Range-Rover-Studio-JobDe Range Rover Evoque by studio Job is gebaseerd op de Si4 HSE Dynamic-versie van de Range Rover Evoque Coupé. De 2,0-liter viercilinder turbobenzinemotor levert een vermogen van 177 kW (240 pk) en een maximumkoppel van 340 Nm, dat al bij 1.750 t.p.m. beschikbaar is. Tot de uitrusting behoren onder meer het Dynamic Plus Pack met sportstoelen, het Black Design Pack met lichtmetalen 20-inchwielen, een achteruitrijcamera en een glazen panoramadak met elektrische bedienbare zonwering.
De Range Rover Evoque by Studio Job is leverbaar voor prijzen vanaf € 92.250. Bij gebleken interesse zullen er maximaal 20 van worden gebouwd. Voor meer informatie over deze exclusieve versie van de Range Rover Evoque is te vinden op: landroverbystudiojob.com

4-Range-Rover-Studio-Job 3-Range-Rover-Studio-Job 1-Range-Rover-Studio-Job

One thought on “Bijzonder exclusieve Range Rover Evoque by Studio Job

Geef een reactie