Land Rover

Land Rover en Born Free Foundation steunen project ter bescherming van wilde olifanten

Land Rover en de Born Free Foundation steunen het project ‘Remembering Elephants’, dat geld inzamelt voor de bescherming van olifanten in het wild. Het project is opgezet door Margo Ragget, een vooraanstaand fotografe en hartstochtelijk beschermster van groot wild. Vijftig van ’s werelds beste ‘wildlife’-fotografen hebben werk gedoneerd. Daarvan is een schitterend boek samengesteld, dat wordt verkocht om geld bijeen te brengen voor de Born Free Foundation. Die stichting kan van het geld educatieprogramma’s betalen en acties op touw zetten tegen stroperij van olifanten.

Het project sluit aan bij de campagne van zowel Land Rover als de Born Free Foundation voor wereldwijde duurzaamheid, het bevorderen van het bewustzijn en educatie en het welzijn van dieren overal ter wereld.

Al sinds 2022 partner Born Free Foundation
Mark Cameron, Jaguar Land Rover Experimental Marketing Director, vertelt: “Land Rover is sinds 2002 partner van de Born Free Foundation. En via dit fantastische project kunnen we de banden verder aanhalen en de stichting steunen in haar strijd tegen stropers en bij haar activiteiten voor de bescherming van olifanten. De foto’s raken je en tonen de schoonheid van olifanten. Land Rover is trots dat het betrokken is bij het project.”

Het boek van Remembering Elephants komt uit in september van dit jaar. Het is een beeldende veroordeling van de jacht op olifanten en bevat zestig van de mooiste en aangrijpendste foto’s van olifanten in Afrika. De foto’s geven een beeld van het leven van olifanten – van de geboorte tot aan de laatste momenten tot de dood. Alle foto’s uit het boek zijn ook te zien tijdens een tentoonstelling in La Galleria aan Pall Mall in Londen. De foto’s zijn bovendien te koop en de opbrengst komt ook ten goede aan het project. De expositie loopt van 18 september t/m 1 oktober van dit jaar.

One thought on “Land Rover en Born Free Foundation steunen project ter bescherming van wilde olifanten

Geef een antwoord