Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover wil standaardisatie wetgeving autonoom rijden

Jaguar Land Rover steunt de plannen van de Europese Unie om de regels rond autonoom rijden te standaardiseren. Afgelopen donderdag kwamen de ministers van Verkeer bijeen in Amsterdam en Jaguar Land Rover demonstreerde hen een aantal auto’s met geavanceerde techniek voor autonoom rijden.

De verkeersministers van de 28 lidstaten van de Europese Unie kwamen bijeen voor overleg over standaardisatie van de wetgeving en de techniek rond autonoom rijden. Doel van de meeting was om in alle EU-landen te komen tot gelijke wetgeving rond het testen en verkopen van autonoom rijdende auto’s en de aansprakelijkheid daarbij.

Wolfgang Epple, Director of Research and Technology van Jaguar Land Rover, vertelt: ‘We werken allemaal aan opwindende technologie voor autonoom rijden. Om die succesvol in de praktijk te introduceren, moeten autofabrikanten, telecomproviders en aanbieders van infrastructurele systemen met elkaar samenwerken. Er moet een algemene standaard komen, zodat auto’s effectief met elkaar en met de infrastructuur kunnen communiceren. Dan kan Jaguar Land Rover technologie ontwikkelen die praktisch bruikbaar, toegankelijk en betaalbaar is voor klanten.’

  • Jaguar Land Rover wil meerdere vormen van autonome en connected mobiliteit aanbieden. Autorijden moet ook in de toekomst plezierig zijn; auto’s moeten desgewenst autonoom rijden als de bestuurder dat wil, maar moeten ook voorzien zijn van intelligente systemen die de bestuurder in meer of mindere mate te betrekken bij het rijden.
  • De reeks sensors en geavanceerde rijhulpsystemen die autonoom rijden mogelijk maken, maken de auto ook veiliger als de bestuurder zelf de auto bestuurt. Binnen tien jaar is een intelligente auto van Jaguar Land Rover realiteit; de fabrikant start nog dit jaar met het testen van de techniek.

 

One thought on “Jaguar Land Rover wil standaardisatie wetgeving autonoom rijden

Geef een reactie