Autosport Jaguar

Panasonic Jaguar Racing volledig opgeladen voor zijn tweede FIA Formula E-seizoen

Panasonic Jaguar Racing is klaar voor de openingsrace van het nieuwe FIA Formula E-seizoen in Hong Kong, op 2 en 3 december. Voor het eerst racet behalve Mitch Evans ook Nelson Piquet Jr. in de Jaguar I-TYPE 2.

De Hong Kong E-Prix wordt verreden over 45 ronden van het 1,86 km lange stratencircuit aan de haven van de stad. Panasonic Jaguar Racing is er klaar voor om het circuit met tien bochten – waaronder twee hairpins – met de Jaguars I‑TYPE 2 onder hoogspanning te zetten.

Voor het nieuwe seizoen heeft Panasonic Jaguar Racing een nieuwe aandrijflijn ontwikkeld. Meer dan 200 nieuwe onderdelen en sterke lichtgewichtmaterialen maken de Jaguar I-TYPE 2 extra efficiënt. Op basis van de ervaringen uit het vorige seizoen – het eerste FIA Formula E-kampioenschap waaraan Panasonic Jaguar Racing deelnam – en de technische vooruitgang die het heeft geboekt, verwacht het team nog beter te presteren. Komend seizoen ligt het vermogen voor de races op 180 kWh, waarmee de auto’s weer sneller zijn.

‘Race to Innovate’
Nelson Piquet Jr., de nieuwe coureur van Panasonic Jaguar Racing die vorig seizoen de poleposition pakte voor de Hong Kong E-Prix, vertelt: ‘As the series becomes more competitive, I wanted to join Jaguar to give myself the best chance of success. We won’t know until we are on the grid how much the other teams have progressed and what the true capabilities of the Jaguar I-TYPE 2 are, so I’m looking forward to getting started and giving it my very best.’

De missie van Panasonic Jaguar Racing is ‘Race to Innovate’. Als eerste premium autofabrikant in de FIA Formula E lanceerde Jaguar onlangs ook de eerste volledig elektrische racecategorie – de Jaguar I-PACE eTROPHY – die het verband legt tussen Jaguars deelname aan de FIA Formula E, de ontwikkeling van Jaguars voor de openbare weg en de toekomst van elektrische aandrijving. Vanaf 2020 zijn alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover leverbaar met een batterij-elektrische ofwel een hybride aandrijflijn.

Vanaf het vijfde seizoen van de FIA Formula E rijden twintig Jaguar I-PACE eTROPHY-raceauto’s een supportrace in het programma van tien FIA Formula E‑races in de beroemdste wereldsteden. De Jaguar I-PACE eTROPHY is het eerste volledig elektrische kampioenschap in het programma en wordt op de dag van het FIA Formula E-kampioenschap verreden.

Nederlander Ho-Pin Tung
De Nederlander Ho-Pin Tung (34) is testrijder bij Panasonic Jaguar Racing. Hij won afgelopen zomer de LMP2-klasse in de 24-uursrace van Le Mans met het team van Jackie Chan DC Racing. Tung heeft een schat aan ervaring in monoposto’s, onder meer in Formule 3, A1GP, GP2, WEC, IndyCar en als testrijder in de Formule 1. Tung heeft ook ervaring in de Formula E, want hij reed drie races in het eerste seizoen van het FIA Formula E Championship.

OVER PANASONIC JAGUAR RACING
Jaguar keerde in oktober 2016 terug in de racerij als eerste premiummerk in het volledig elektrische FIA Formula E-kampioenschap. Jaguar gebruikt zijn ervaring in de Formula E voor de ontwikkeling van elektrische aandrijving voor toekomstige modellen van Jaguar Land Rover. Jaguar hanteert daarvoor het motto ‘Race to Innovate’.

OVER FIA FORMULA E
Formula E is in de autosport ook uniek door de plaatsen waar geracet wordt. Behalve de Mexico ePrix vindt elke race van het kampioenschap plaats op een stratencircuit in een grote wereldstad. Elke racedag biedt de gehele dag actie op het circuit, met trainingen, kwalificatie en de race op dezelfde dag. Het seizoen 2017-2018 begint op 2 december in Hong Kong – twee races in twee dagen – en omvat in totaal veertien races in elf wereldsteden. Behalve in Hong Kong zijn er ook in New York en Montreal – de laatste race van het seizoen – twee races in twee dagen.

Geef een antwoord