Autosport Nissan

Online kwalificatie GT Academy 2014 gesloten

De online kwalificatietermijn van de NISMO PlayStation® GT Academy 2014 is gesloten. De afgelopen acht weken konden gamers zich via het computerspel Gran Turismo® 6 kwalificeren voor deelname aan de GT Academy. Maar liefst 239.503 gamers in Europa deden verwoede pogingen, met de bedoeling om als volgende GT Academy-winnaar een internationale racecarrière bij Nissan te starten.

nissanGT

Naast de online kwalificatieronde bestaat er ook de mogelijkheid voor gamers om zich te kwalificeren tijdens een ‘Live Event’. Voor de Nederlandse gamers kan dit op Circuitpark Zandvoort tijdens de Zandvoort Masters op 5 en 6 juli 2014. De snelste gamers van elk van de twaalf deelnemende landen in Europa moeten zich nu bewijzen in de nationale finale in hun eigen land. Daar ontmoeten zij ook de winnaars van de ‘Live Events’ én de beste gamers van de GT Academy Challenge op Facebook.

In de nationale finale strijden de gamers met elkaar op Gran Turismo® 6 en worden ze getest op fitheid, persoonlijkheid en stuurvaardigheid in een echte Nissan NISMO-auto. De nationale finale vindt dit jaar plaats op 25 en 26 juli op het circuit van Spa Francorchamps, voorafgaand aan de wereldberoemde 24 uur van Spa. De allerbeste van deze finale mag zijn land vertegenwoordigen in het Europese Race Camp. Dat vindt begin augustus plaats op het circuit van het Engelse Silverstone.

Ook in het Race Camp worden de gamers aan mentale en fitnesstests onderworpen en moeten ze in een aantal rijtests hun kwaliteiten als coureur aantonen. Dat doen ze onder toezicht van mentors en juryleden met veel ervaring in de autosport. Aan het einde van de week is bekend welke gamer de meeste potentie heeft als coureur. Deze GT Academy-winnaar wordt beloond met het complete Driver Development Programme en krijgt de kans om voor Nissan deel te nemen aan de 24-uursrace in Dubai, in januari 2015.

Darren Cox, NISMO’s Global Head of Brand, Marketing & Sales, is al vanaf het begin de drijvende kracht achter de GT Academy. Hij vertelt: ‘Iedereen weet inmiddels dat de GT Academy een serieuze aangelegenheid is, een reële mogelijkheid om topcoureur te worden. We zetten al onze ervaring in om de beste van alle gamers te kiezen en die te ontwikkelen tot een echte NISMO-atleet. Ik kijk ernaar uit hun ontwikkelingen te volgen in de nationale finales en het Race Camp. Onze NISMO-Atleten hebben al heel wat successen geboekt dit jaar, dus de lat ligt steeds hoger.’

Geef een reactie