Ford

Ford introduceert opvallende Fiesta Red en Black Editions

LaVoiturefordfocusredblack5LaVoiturefordfocusredblack4Ford introduceert de Fiesta Red Edition en Black Edition – twee nieuwe uitvoeringen die een sportief, expressief uiterlijk en hoge prestaties combineren met een zeer laag brandstofverbruik. De Fiesta Red Edition en Black Edition zijn de krachtigste 1.0-liter auto’s ooit. In feite levert de nieuwe 140pk sterke 1.0-liter EcoBoost motor meer kracht per liter dan supercars als de Bugatti Veyron en de Ferrari 458 Speciale.

De tweekleurige modellen zijn beschikbaar in Race Red, uitgevoerd met een glanzend zwart dak en detaillering en Panther Black, met glanzend rood dak en detaillering; beide kleurthema´s zijn geïnspireerd door wereldwijde modetrends met sterke kleurcontrasten.

“Deze twee nieuwe Fiesta’s maken een duidelijk statement en geven bestuurders een bijzondere ervaring achter het stuur”, zegt Roelant de Waard, Vice President Marketing, Sales & Service, Ford Europa.

Onderscheidend ontwerp
Beide sportieve Fiesta´s zijn voorzien van sportbumpers voor en achter, sideskirts en een dakspoiler. Het dak, de grille en zijspiegels zijn uitgevoerd in contrastrerend rood of zwart. Beide uitvoeringen staan op 16-inch of 17-inch lichtmetalen velgen in de kleur Panther Black metallic.

Het interieur is voorzien van vele sportieve details zoals een glanzend zwarte middenconsole en deurhendels; een zwart lederen sportstuur en versnellingspookmanchet met rood stiksel; zwarte vloermatten met rood stiksel en houtskoolzwarte stoelen gemaakt van Ultimate-materiaal met contrasterend rood stiksel en gepolsterde bekleding.

“Beide modellen zijn op een gewaagde, onderscheidende en eigentijdse manier vormgegeven, en Red en Black hebben subtiel verschillende persoonlijkheden die verschillende soorten klanten zullen aanspreken,” zegt John Mcleod, chief designer Vehicle Personalisation, Ford Europa. “Ikzelf vind de Black Edition de meest uitdagende; de rode details en vooral de grilles vallen op door het scherpe contrast. De Red Edition is ook bijzonder expressief, maar op een iets subtielere manier, voor de minder uitbundige eigenaar.”

Krachtigste 1.0-liter motor ooit – meer pk´s per liter dan bij vele supercars
De 140 pk sterke 1.0-liter EcoBoost is uniek gekalibreerd met nieuwe instellingen voor de turbocharger, intercooler en gasrespons, waardoor er 12 procent meer kracht wordt geleverd en een sportievere rijervaring wordt bewerkstelligd. Deze Fiesta´s accelereren van 0-100 km/h in 9,0 seconden, hebben een topsnelheid van 201 km/h, terwijl het brandstofverbruik met 4,5 l/100 km* en de CO2 emissie 104 g/km* zeer laag zijn.

“Deze nieuwe 140pk sterke 1.0-liter EcoBoost motor levert meer dan tweemaal zoveel kracht op literbasis dan zijn voorganger – de 100pk sterke viercilinder 1.6 motor die nog geen 10 jaar geleden in de sportieve Fiesta Sport werd gemonteerd,” zegt Andrew Fraser, manager Gasoline Calibration, Ford Europe. “Onze nieuwe EcoBoost benzinemotor is de nieuwe standaard voor een hoog vermogen gecombineerd met een laag brandstofverbruik.”

De meervoudig bekroonde 1.0 EcoBoost motor van Ford werd International Engine of the Year in 2012 en 2013. Net als de 100pk en 125pk sterke versies van deze geavanceerde motor, die bijna 30 procent van de Fiesta-klanten uitzochten in het eerste kwartaal van 2014, is de 140pk 1.0 EcoBoost voorzien van turbocharging, twin-onafhankelijke variabele kleptiming en hoge druk directe-injectietechnologie.

De Fiesta Red Edition en Black Edition zijn voorzien van een vijfversnellingsbak met gewijzigde overbrengingsverhoudingen, een sportophanging, uniek afgestelde schokdempers en vering en een stijvere achteras. De befaamde besturing van de Fiesta is nog verder verfijnd en geeft nog meer feedback.

Deze sportieve en exclusieve Fiesta modellen zijn later dit jaar leverbaar op de Nederlandse markt. Prijzen en specificaties worden in een later stadium vrijgegeven.

Geef een reactie