Nissan

Nieuwe Nissan X-TRAIL scoort vijf sterren bij Euro NCAP

01-Nieuwe-Nissan-X-TRAIL-scoort-vijf-sterren-bij-Euro-NCAPDe nieuwe Nissan X-TRAIL heeft de maximale score van vijf sterren behaald in de veiligheidstests van Euro NCAP. Dit resultaat volgt op de vijfsterrenscores van de nieuwe Nissan QASHQAI en de Nissan JUKE. Het geeft aan dat Nissans Crossover-gamma een van de veiligste in de autowereld is.
Nissan introduceerde de nieuwe X-TRAIL eerder dit jaar in heel Europa. De Crossover is een staalkaart van Nissans innovaties op het gebied van veiligheid en bescherming van de inzittenden. De Nissan X-TRAIL is uitgerust met geavanceerde veiligheidssystemen die uitzonderlijke bescherming bieden aan zowel inzittenden als voetgangers.

Uitstekende bescherming
Tijdens de frontale botsproeven van Euro NCAP bleef het interieur van de X-TRAIL intact. De testresultaten geven aan dat de knieën en bovenbenen van bestuurder en passagier goed beschermd zijn. De bescherming van de bestuurder scoorde maximaal in de zijdelingse botsproeven: alle lichaamsdelen zijn goed beschermd – zelfs bij een zijdelingse crash tegen een solide paal. De X-TRAIL beschermt ook de kinderen in de auto. De Nissan-Crossover scoorde maximaal op het gebied van bescherming van kinderen van 18 maanden. In de zijdelingse botsproef bleven beide dummy’s goed op hun plaats dankzij de beschermende vorm van hun zitje. Daarmee is het risico dat hun hoofd bij een botsing in contact komt met delen van het interieur, minimaal.

De Nissan X-TRAIL scoorde ten slotte ook maximaal met de bescherming van voetgangers ter hoogte van de bumper.
De bevindingen van Euro NCAP illustreren dat Nissan er alles aan doet om zijn auto’s zo veilig mogelijk te maken voor zowel passagiers als voetgangers. Nissan voorziet de X-TRAIL van de meest geavanceerde veiligheidssystemen in zijn segment. Samen vormen ze het befaamde Nissan Safety Shield.

De veiligheidsvoorzieningen in de nieuwe Nissan X-TRAIL:

Forward Emergency Braking
Dit zeer geavanceerde systeem remt de auto automatisch af bij een dreigende botsing. Het biedt op drie niveaus assistentie, met behulp van een volledig geïntegreerd radarsysteem dat de weg voor de auto scant. Eerst is er een geluidssignaal dat de bestuurder waarschuwt als de afstand tot de voorligger te klein is. Als de bestuurder daar niet op reageert, activeert het systeem automatisch de remmen. Als dat nog niet voldoende is, remt het systeem zo nodig met grotere of volle kracht.

Driver Attention Alert
Aangezien één op de vijf ongevallen wordt veroorzaakt door vermoeidheid van de bestuurder, is het Driver Attention Alert-systeem een belangrijke toevoeging aan het veiligheidspakket van de nieuwe Nissan X-TRAIL. Zodra het systeem het rijgedrag van de bestuurder ‘kent’, controleert het voortdurend zijn handelingen. De centrale combimeter op het dashboard geeft een waarschuwingssignaal als de coördinatie van de bestuurder afneemt en het tijd wordt voor een pauze.

Traffic Sign Recognition
Dit slimme systeem fungeert als een extra paar ogen die snelheidslimieten kunnen waarnemen en die informatie doorgeven aan de bestuurder. Borden die de maximumsnelheid aangeven, worden automatisch gelezen door de camera aan de voorzijde van de Nissan X-TRAIL. Het systeem functioneert in heel Europa, ongeacht de typografie, en houdt zelfs rekening met het feit dat in sommige landen de snelheidslimiet lager is bij regen. De snelheidslimiet voor zowel droog als nat weer wordt weergegeven aan de bestuurder.

Lane Departure Warning
Dit systeem waarschuwt de bestuurder als hij onbedoeld de rijstrook dreigt te verlaten. Hiervoor maakt het systeem gebruik van de breedbeeldcamera aan de achterzijde van de auto en geavanceerde computerprogramma’s. Daarmee kan het wegmarkeringen herkennen en bepalen of de auto de juiste positie op de weg verlaat. Als dat zo is en de bestuurder gebruikt de richtingaanwijzer niet, geeft het systeem een waarschuwing.

Blind Spot Warning
Blind Spot Warning maakt gebruik van het Around View Monitor-systeem om voertuigen te signaleren die schuilgaan in een van de dode hoeken aan weerszijden van de auto. Als het systeem een voertuig waarneemt, licht een discreet waarschuwingslampje op in het glas van de buitenspiegel. Als de bestuurder de richtingaanwijzer aanzet en het systeem signaleert een voertuig in de gevarenzone, dan gaat het licht knipperen en is een waarschuwingssignaal hoorbaar.

Moving Object Detection
Moving Object Detection brengt de veiligheid tijdens het parkeren naar een hoger niveau en combineert de parkeersensoren aan de voor- en achterzijde van de nieuwe X-TRAIL met Nissan Around View Monitor die de bestuurder een helicopterview biedt van de situatie rond de auto.
Als de auto stilstaat en iets of iemand beweegt zich in de nabijheid, dan signaleren de vier camera’s dat. Het systeem geeft een waarschuwingssignaal en markeert op het beeldscherm het gebied waarin het object is gesignaleerd. De breedbeeldcamera – die gemonteerd is op de achterklep – geeft een meer dan 180° breed beeld van de situatie achter de auto weer. De beelden worden weergegeven op het grote 7-inchscherm van het NissanConnect-systeem. Dat biedt dus een ongeëvenaard blikveld achter de auto.

High Beam Assist
Dit systeem zorgt ervoor dat de nieuwe X-TRAIL te allen tijde optimale verlichting voert. Met een hogeresolutiecamera en geavanceerde software detecteert het systeem wanneer het kan overschakelen van dimlicht naar grootlicht in verband met het overige verkeer en de weersomstandigheden.

Erkenning door de industrie
Nissans Safety Shield heeft – met de mogelijkheid om ongevallen te voorkomen en de gevolgen ervan te beperken – niet alleen bijgedragen aan de maximale scores van de Nissan-modellen bij de veiligheidstests van Euro NCAP. De verdiensten van het systeem zijn ook erkend door de pers. Het is onlangs bekroond met de prestigieuze ‘Safety Award’, als onderdeel van de jaarlijkse Auto van het Jaar-verkiezing.

Geef een reactie