Nissan

Nieuwe versie Nissan X-TRAIL verschijnt in oktober dit jaar

De Nissan X-TRAIL is ’s werelds best verkopende SUV. In oktober 2017 verschijnt de nieuwe versie, het volgende hoofdstuk in de successtory van de X-TRAIL.

De nieuwe Nissan X-TRAIL – het grootste model in het Nissan-gamma – biedt talrijke vernieuwingen die de kwaliteit en de verfijning verder verhogen. Hij oogt nog robuuster, is nog luxueuzer en is voorzien van innovatieve technologie waarmee hij zich nog veiliger door het verkeer beweegt. De achterklep is handsfree te openen door de voet onder de achterbumper te bewegen. De vernieuwingen die Nissan aan de Crossover heeft doorgevoerd, zijn gebaseerd op feedback van klanten, waarmee Nissan de positie van de X-TRAIL als de perfecte auto voor avontuurlijke gezinsuitjes heeft versterkt.

Exterieur
De voorzijde van de X-TRAIL is voorzien van een bredere ‘V-motion’-grille en een nieuwe ontworpen bumper. De nieuwe koplampunits omvatten een nieuwe versie van de kenmerkende boomerang-vormige dagrijverlichting. Het verschil in vormgeving van de halogeenlampen en de full-led-units – voor het eerst met Adaptive Front Lighting System (AFS) – is nu groter. Ook de achterbumper is opnieuw vormgegeven en de achterlichten zijn nu full-led. De X-TRAIL staat op nieuwe 17- of 18-inchwielen en de topuitvoering Tekna is voorzien van een verchroomde sierlijst onder langs de portieren.
Er zijn vier nieuwe carrosseriekleuren: Orange Pearl, Red Pearl, Blue Pearl Metallic en Dark Brown Pearl.

Interieur
Het vernieuwde interieur is nu voorzien van een D-vormig stuurwiel, waardoor in- en uitstappen makkelijker is voor de bestuurder. Het nieuwe stuurwiel maakt de instrumenten beter afleesbaar en is voorzien van knoppen die de bediening eenvoudiger maken. Voor het eerst is de bediening van de verwarming daarin geïntegreerd. De zitplaatsen zijn bekleed met hoogwaardiger leder. Stoelverwarming is zowel voorin als achterin verkrijgbaar.

Een zwart-met-lichtbruin interieur is een optie voor de Tekna-uitvoering. Die is nu standaard uitgerust met een nieuw BOSE Premium audiosysteem met acht speakers. Voor het eerst is DAB digitale radio standaard. Het NissanConnect-satellietnavigatie-systeem is voorzien van een nieuwe interface die gemakkelijker is te bedienen. De X-TRAIL biedt bijzonder veel ruimte en comfort, met de grootste knieruimte in zijn klasse voor de tweede zitrij. Er zijn slimme bergruimtes en de tweede zitrij is verschuifbaar en heeft een verstelbare rugleuning.

De bagageruimte van de vernieuwde X-TRAIL is gegroeid tot 565 liter (VDA) in de vijfpersoonsversie. Met de achterste zitplaatsen neergeklapt, bedraagt de bagageruimte maar liefst 1.996 liter. De X-TRAIL is voorzien van Nissans Luggage Board System, waarmee de bagageruimte op negen manieren is in te delen.

Autonomie
De nieuwe Nissan X-TRAIL wordt in de loop van 2018 ook leverbaar met ProPilot, wat autonoom rijden mogelijk maakt. ProPilot kan op de snelweg de bediening van het gaspedaal, de rem en de besturing overnemen. Het houdt de auto in de rijbaan in langzaam rijdend verkeer en houdt op snelheid de kruissnelheid vast. Andere Nissan Intelligent Mobility-systemen in de X-TRAIL zijn Intelligent Emergency Braking met Pedestrian Recognition en Rear Traffic Alert. Het laatste systeem waarschuwt de bestuurder als hij achteruit wil rijden en er een voertuig nadert.

Motorengamma
Het volledige motorengamma is als volgt:

motor 1.6 130 pk diesel 1.6 130 pk diesel 1.6 130 pk diesel 2.0 177 pk diesel 2.0 177 pk diesel 2.0 177 pk diesel 1.6 163 pk benzine
Transmissie 6MT (2WD) 6MT (4WD) CVT (2WD) 6MT (4WD) CVT (2WD) CVT (4WD) 6MT (2WD)
CO2 (g/km) 129 139 135 149 148 158 145
Verbruik gecombineerd (l/100km) 4,9 5,3 5,1 5,6 5,6 6,0 6,2

Prestatiecijfers vastgesteld met auto op 17-inchwielen

De nieuwe Nissan X-TRAIL is vanaf oktober 2017 te koop.

Geef een antwoord