Nissan

Productie batterijen voor nieuwe Nissan LEAF in Sunderland

Nissan brengt de productie van een nieuwe generatie batterijen onder in zijn fabriek in het Engelse Sunderland. Dat heeft het autoconcern bekendgemaakt bij de introductie van de nieuwe LEAF met een actieradius van 250 km. Het betekent andermaal een stevige investering in de Britse fabriek.

De productie van de batterijen betekent een investering van bijna 34,5 miljoen euro en de komst van driehonderd hooggekwalificeerde arbeidsplaatsen voor productie, onderhoud en ontwikkeling in Nissans geavanceerde lithium-ion-batterij-fabriek in Sunderland. Het is de grootste productiefaciliteit in zijn soort in Europa en een van de drie batterijproductielocaties van Nissan wereldwijd. De batterijen zijn bestemd voor de volledig elektrische Nissan LEAF en de e-NV200, de eveneens volledig elektrische bestelauto die Nissan produceert in de fabriek in Barcelona, Spanje.

127319_1_5

Nissan toonaangevend met EV’s
Nissan geeft op de markt van elektrische voertuigen (EV’s) wereldwijd de toon aan. De producent heeft inmiddels meer dan 200.000 volledig elektrische Nissans LEAF verkocht, die in totaal ruim 3,2 miljard kilometers hebben afgelegd. De bekendmaking van de productie-uitbreiding in Sunderland toont aan dat Nissan zich inzet voor een toekomst met volledig elektrische mobiliteit. Alleen al in 2015 verkocht Nissan wereldwijd 43.651 LEAFs, waarvan 15.630 exemplaren in Europa.

Paul Willcox, Chairman van Nissan Europe: ‘De Nissan LEAF heeft de kijk op EV’s veranderd. Mede dankzij zijn uitstekende prestaties is Nissan de onbetwiste leider op het gebied van EV-technologie. Het nieuws van vandaag geeft aan dat Nissan zijn leidende positie op de EV-markt nog vele jaren wil behouden. Nissans Europese activiteiten spelen een centrale rol bij de toekomstige innovaties.’

127315_1_5

Tweeduizend arbeidsplaatsen
Sinds Nissan in 2013 startte met de productie van elektrische auto’s in Sunderland – een investering van 546 miljoen euro – zorgen de productie van batterijen en van de Nissan LEAF voor meer dan tweeduizend arbeidsplaatsen, zowel bij Nissan zelf als bij toeleveranciers.

Willcox: ‘Nissan heeft een ongeëvenaard kwaliteitsniveau bereikt in de batterijfabriek in Sunderland. Dat Nissan de productie van de batterijen voor de nieuwe LEAF aan deze fabriek toevertrouwt, is daarvan het bewijs. Dit nieuws valt samen met de lancering van de derde generatie van de Nissan LEAF, met een actieradius van 250 kilometer. De LEAF wordt steeds beter, terwijl wij steeds dichter bij de realisatie van onze visie op elektrische mobiliteit komen.’

De bekendmaking van de productie van de nieuwste generatie batterijen in Sunderland komt aan het begin van een belangrijk jaar voor Nissan. De fabriek in Sunderland viert namelijk dit jaar zijn dertig jarig bestaan, de grootste fabriek in de geschiedenis van de Britse auto-industrie. Ook viert Nissan dit jaar de tiende verjaardag van de fabriek in Sint-Petersburg in Rusland. Afgelopen jaar produceerde deze fabriek het 200.000e voertuig, waarmee het de snelst groeiende fabriek in Rusland is.

127316_1_5

One thought on “Productie batterijen voor nieuwe Nissan LEAF in Sunderland

Geef een antwoord