Nissan

Nissan en NASA werken samen aan zelfrijdende auto’s

02_128307_6_11_Nissan-en-NASA-werken-samen-aan-zelfrijdende-autosNissan en de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gaan een samenwerking aan van vijf jaar om de ontwikkeling en het commercieel gebruik van zelfrijdende auto’s te stimuleren. Onderzoekers van Nissans Silicon Valley Research Center en NASA werken samen aan onder meer autonome rijsystemen, de interactie tussen mens en computer, netwerkapplicaties en software-analyse en -verificatie. De geavanceerde hard- en software worden gebruikt voor zowel op de weg als in de ruimte.

De twee organisaties testen de emissievrije zelfrijdende voertuigen bij het Ames Research Center van NASA in Californië. Het gaat om auto’s die materialen, goederen en personen kunnen vervoeren. NASA zet al op dezelfde wijze ruimteverkenners in – de zogenoemde rovers – die bestuurd worden vanuit hun mission control center. Het eerste voertuig zal voor het einde van het jaar worden getest.

01_128304_6_11_Nissan-en-NASA-werken-samen-aan-zelfrijdende-autosAutonoom rijden vanaf 2016
“Het werk van NASA en Nissan, één gericht op de ruimte en de ander op aarde, biedt dezelfde uitdagingen”, aldus Carlos Ghosn, CEO van Nissan. “Dankzij de samenwerking versnellen we de ontwikkeling van veilig en betrouwbaar autonoom rijden, dat we stapsgewijs vanaf 2016 willen introduceren voor consumenten. Tegen 2020 wil Nissan autonome auto’s introduceren die de mogelijkheid bieden om te navigeren in complexe situaties, zoals in de stad.”

03_128306_6_11_Nissan-en-NASA-werken-samen-aan-zelfrijdende-autosSamenwerken loont
NASA profiteert van Nissans technische kennis op het gebied van autonome voertuigen, gezamenlijk onderzoek naar gemotoriseerde vervoerstoepassingen, toegang tot de juiste prototypes en robotica software. Nissan kan andersom ook veel leren van NASA. “Ames speelde een belangrijke rol bij eerdere grote NASA-programma’s”, zegt S. Pete Worden, directeur van Ames Research Center. “Ames ontwikkelde onder meer de planningssoftware voor de Marsrover, robots aan boord van het International Space Station en nieuwe generatie luchtverkeersbeheerssystemen. We kijken ernaar uit om onze kennis in te zetten en met onze gezamenlijke expertise de lucht- en ruimtevaart een stap verder te brengen.”

Geef een reactie