Buick Opel

Buick Cascada: ontwikkeld in Duitsland, gebouwd in Polen

Buick heeft de Cascada onthuld op de Amerikaanse autoshow in Detroit (12-25 januari). De elegante vierzitter zal in het eerste kwartaal van 2016 uitgebracht worden op de Amerikaanse markt. De lancering van dit model, de eerste cabriolet van Buick in 25 jaar, illustreert de succesvolle samenwerking tussen Opel en Buick. Eerder brachten de merken al samen de Buick Encore en Opel Mokka uit, evenals de Buick Verano en Opel Astra Sedan en de Buick Regal en Opel Insignia.
BUICK CASCADA

“De Opel Cascada hebben we ontwikkeld in ons International Technical Development Center in Rüsselsheim, waar meer dan 6.000 ingenieurs aan Opel-modellen werken en aan producten voor andere GM-merken. Het toont wat onze technische expertise waard is en maakt dat we de capaciteit van onze Poolse fabriek in Gliwice nog beter kunnen benutten,” zegt CEO van Opel Group dr. Karl-Thomas Neumann.

17 seconden
De Buick Cascada wordt aangedreven door een uiterst efficiënte 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo met 147 kW/200 pk. Bijzonder aan de Cascada is zijn geweldige softtop die met een druk op de knop in slechts 17 seconden open gaat, bij een rijsnelheid tot 50 km/u.

De Amerikaanse vierzitter krijgt een luxueuze uitrusting met lichtmetalen 20-inch wielen en leren stoelen die automatisch naar voor schuiven zodat de achterpassagiers comfortabel kunnen instappen. Een van de hoogtepunten is het IntelliLink-infotainmentsysteem met een zeven inch groot touchscreen.

Nog dit jaar zal de Holden Cascada ook zijn opwachting maken voor de Australische en Nieuw-Zeelandse markt.

Geef een antwoord