Opel

Opel Design Center krijgt beschikking over supersnelle freesmachines

5-Opel-Design-Milling-CenterOpel zet ultramoderne en zeer snelle freesmachines in om concepten en designmodellen nog sneller te creëren. Afgelopen donderdag hebben dr. Karl-Thomas Neumann, CEO van Opel Group, Mark Adams, Vicepresident Design, en Richard Bolz, Design Operations Director, in Rüsselsheim een nieuw centrum met deze hightech freestechnologie geopend, het resultaat van een investering van vijf miljoen euro.

“Exceptioneel design behoort tot de essentie van het merk Opel”, aldus Neumann. “Wij investeren in deze toptechnologie om dat zo te houden. Op die manier kunnen wij onze creatieve ideeën nog sneller, preciezer en gerichter uitwerken.”

3-Opel-Design-Milling-CenterBaanbrekend
Hogesnelheidsfrezen is een baanbrekende technologie die de ontwikkelingstijd van auto’s aanzienlijk inkort. Designmodellen kunnen in relatief korte tijd in verschillende schalen geproduceerd worden, zodat de verhoudingen en designelementen volledig tot hun recht komen. Compleet computergestuurde freesmachines met vijf assen kunnen tot 60 meter materiaal per minuut bewerken. Bovendien zijn de meest complexe vormen haarfijn gestalte te geven. De machines zijn geschikt voor verschillende materialen, zoals aluminium, plexiglas en harde en zachte kunststoffen.

De opening, het officieel doorknippen van een lint, gebeurde in aanwezigheid van een aantal genodigden. Zij kregen tijdens de openingsceremonie te zien welke perspectieven het nieuwe hoogtechnologische centrum biedt. De Monza Concept, die in 2013 werd voorgesteld op de IAA in Frankfurt, figureerde als tastbaar middelpunt bij de hogesnelheidsfrezen.

2-Opel-Design-Milling-CenterHet Opel Design Center in Rüsselsheim heeft een glansrijke historie van meer dan vijftig jaar achter de rug. Het was het eerste designcentrum in de Europese auto-industrie en bood designers uit alle windstreken van meet af aan alle faciliteiten om aan toonaangevende ontwerpen te werken.

Het nieuwe freescentrum is een zoveelste stap in het grootschalige productoffensief van Opel, dat de lancering van 27 nieuwe modellen en 17 nieuwe motoren tussen 2014 en 2018 omvat. Het volgende hoogtepunt wordt de nieuwe Astra, die in september in wereldpremière gaat op de autoshow van Frankfurt.

One thought on “Opel Design Center krijgt beschikking over supersnelle freesmachines

Geef een antwoord