Porsche

Porsche Car Connect nu ook voor Apple Watch

05-Porsche-Car-Connect-P15_0489Porsche is een van de eerste autofabrikanten die het mogelijk maakt om zijn auto’s te verbinden met de nieuwe Apple Watch. Eigenaren van een Porsche die een Apple Watch dragen, kunnen vele autofuncties vanaf hun pols bedienen – ze hoeven hun iPhone of Android telefoon niet meer niet tevoorschijn te halen.

06-Porsche-Car-Connect-P15_0490De bediening van Porsche Car Connect via Apple Watch is een aanvulling op de bediening via de iPhone of Android telefoon. Via de Apple Watch geeft Porsche Car Connect informatie over de status van de auto en diverse functies kunnen worden bediend door het aanraken van het touchscreen of door middel van gebaren. Het ‘display op afstand’ visualiseert bijvoorbeeld ramen, deuren, schuifdak en kofferklep; de eigenaar kan direct zien of ze zijn gesloten. Indien nodig is de auto af te sluiten door een tikje op het display (Force Touch-functie). Ook de ‘Carfinder’ is heel handig: hij toont de locatie van de auto en gidst de eigenaar er door middel van de navigatiefunctie heen. Zelfs op drukke parkeerplaatsen is de Porsche in kwestie eenvoudig terug te vinden. Via de Apple Watch is het namelijk mogelijk de signaalfunctie van alarmsirene en knipperlichten te activeren.

02-Porsche-Car-Connect-P15_0485Comfort uit de losse pols
De belangrijkste comfortfuncties van een Porsche met Plug-in hybride technologie kunnen ook via de Apple Watch worden gemonitord én bediend. De laadstatus van de hoogvoltbatterij is in een oogopslag te checken, inclusief de bijbehorende reikwijdte en eventuele resterende laadtijd. In het ‘Climate menu’ kan voorafgaand aan een rit bijvoorbeeld de airconditioning of de verwarming worden geactiveerd.

04-Porsche-Car-Connect-P15_0488Nog meer gebruiksgemak
Door de combinatie van Porsche Car Connect en de Apple Watch wordt de communicatie tussen bestuurder en voertuig nog eenvoudiger. Omdat daarbij gebruik wordt gemaakt van het mobiele telefoonnetwerk, kan die communicatie ook nog eens op elke gewenste afstand plaatsvinden.

Geef een antwoord