Opel

Opel en GM vieren aflevering 500 miljoenste auto sinds 1908

opel 500000000General Motors viert een indrukwekkende mijlpaal: sinds de oprichting van het bedrijf in 1908 zijn er wereldwijd meer dan 500 miljoen auto’s geleverd. Geen enkele autofabrikant kan terugkijken op zulke indrukwekkende productiecijfers. Opel speelde hierbij een belangrijke rol. Dit Duitse merk leverde een aandeel van 68 miljoen auto’s, die met name in de fabriek in Rüsselsheim van de band rolden. Reden voor wereldwijde festiviteiten! In totaal zullen vijf klanten gratis een auto mogen ontvangen.

“In 2015 verwachten we meer dan 1.000 nieuwe auto’s per uur te verkopen, 24 uur per dag” zei GM CEO Mary Barra. “Dit telt op naar bijna 10 miljoen auto’s, het hoogste aantal in onze geschiedenis. Ik beschouw dit bijzonder hoge aantal als 10 miljoen mogelijkheden om onze producten zich te laten bewijzen en onze klanten te bedanken.”

Verder wees Mary Barra op tal van spectaculaire GM productinnovaties zoals de allereerste V8 motor, de eerste automatische transmissie, de eerste automotive crash test dummies en de eerste airbags in een productie auto.

Onlangs is de productie van de 500 miljoen auto’s uitgebreid gevierd bij Opel in Duitsland samen met trouwe klanten. Een van de genodigden, Anna Katharina Dionysius uit Riedstadt, kreeg zelfs een Opel Zafira Tourer, zó van de band, cadeau. Voorzien van de nieuwe fluisterstille tweeliter dieselmotor van 125 kW (170 pk), die voldoet aan de strengste Euro 6-emissienorm.

Legendarische modellen en nieuwe highlight
Opel is sinds 1929 onderdeel van GM. Het Duitse merk heeft naam en faam gemaakt met legendarische modellen als de Kadett, Rekord, GT, Manta en Kapitän. Opel was in 1989 het eerste merk dat modellen standaard uitrustte met een katalysator. Een nieuwe highlight is Opel OnStar. De persoonlijke service- en mobiliteitsassistent maakt van de auto een mobiele internet hotspot. Karl-Thomas Neumann, CEO bij Opel: “Elk jaar verkoopt Opel nu meer dan een miljoen auto’s en dat worden er meer nu we in korte tijd nieuwe modellen en motoren introduceren. Het hoogtepunt dit jaar is de introductie van de nieuwe Astra, een model dat veel klanten zal verrassen en nieuwe fans zal opleveren.”

Geef een reactie