Opel

Nu al 300.000 orders voor Opel Mokka

opel mokkaBinnen twee jaar na de introductie van de compacte SUV heeft Opel al 300.000 exemplaren van de Mokka verkocht. Vooral in het tweede jaar schakelde de verkoop een versnelling hoger: de laatste 100.000 orders werden in de afgelopen zeven maanden genoteerd. In augustus was de Opel Mokka in Europa zelfs de populairste compacte SUV in zijn klasse. En het model is momenteel de op twee na best verkochte Opel, na de Corsa en de Astra, en gevolgd door de Insignia en de Zafira Tourer. In Nederland doet de Mokka het ook uitstekend, met in totaal 5.493 orders tot en met september.

Het segment van de compacte SUV’s is momenteel het snelst groeiende segment van de automarkt. Ten opzichte van 2013 is de verkoop in Europa bijna verdubbeld. De vraag naar de Opel Mokka is niet alleen in thuisland Duitsland groeiende, maar in heel Europa. De tweevoudige ‘Vierwielaangedreven Auto van het Jaar’ is segmentleider in Duitsland, met een marktaandeel van bijna 24 procent. In Oostenrijk neemt hij 22 procent van het segment voor zijn rekening en in Finland zelfs 27 procent. In heel Europa behaalde de Opel Mokka in de eerste zes maanden van 2014 een marktaandeel van 15 procent. Daarmee staat de Mokka op de derde plaats van bestverkochte compacte SUV’s in Europa. Ook in Nederland neemt de Mokka een derde positie in de verkoopstatistieken in.

Opel-Mokka-292509Succes
“De Opel Mokka vertaalt onze visie op het gebied van aantrekkelijke modellen met moderne techniek tegen betaalbare prijzen”, zegt Peter Christian Küspert, Vice President Sales & Aftersales bij Opel. “We zijn heel tevreden met de resultaten van onze compacte SUV. Hij staat garant voor succes en vormt een belangrijk onderdeel van ons grootschalige productoffensief. Bovendien is hij binnen afzienbare tijd ook met de nieuw ontwikkelde 1.6 CDTI dieselmotor leverbaar, die nu al bekend staat als ‘fluisterdiesel’. Deze motorisering zal de aantrekkingskracht van de Mokka nog verder versterken.”

Nieuwe 1.6 CDTI: 20% bijtelling
De Opel Mokka heeft zijn populariteit vooral te danken aan zijn stijlvolle design, geavanceerde vierwielaandrijving en royale binnenruimte. Nu komt daar een indrukwekkende dieselmotor bij. Vanaf begin 2015 is het model leverbaar met de 1.6 CDTI met 100 kW (136 pk) vermogen. Deze fluisterdiesel vervangt de 1.7 CDTI en levert meer vermogen en koppel, terwijl het brandstofverbruik significant lager ligt. De 1.6 CDTI behoort tot de nieuwe generatie dieselmotoren van Opel, die volledig uit aluminium zijn vervaardigd.

Met een maximumkoppel van 320 Nm, een sprint van 0 naar 100 km/u in 9,9 seconden en een topsnelheid van 191 km/u staat de Mokka 1.6 CDTI garant voor aansprekende prestaties. Tegelijkertijd laat deze versie een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 4,1 l/100 km noteren (volgens NEDC). Dat komt overeen met een CO2-uitstoot van 109 g/km, ofwel 11 g/km minder dan de 1.7 CDTI die hij vervangt. Hiermee kwalificeert deze variant zich voor 20% bijtelling in het geval van gecombineerd zakelijk en privé gebruik. De nieuwe 1.6 CDTI is standaard voorzien van een start-stopsysteem en voldoet aan de Euro 6-emissienorm.

Geef een antwoord