Opel

Opel blijft succes boeken op de Europese markt

Volgens de voorlopige resultaten zijn de verkoopcijfers van Opel in de loop van de eerste vijf maanden van het jaar aanzienlijk gestegen in heel Europa. Van januari tot en met mei werden er 454.807 nieuwe Opels geregistreerd; dat is 3,6 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar en is goed voor een marktaandeel van 5,77 procent in de totale Europese automarkt. In mei verkocht Opel 95.143 auto’s en steeg het marktaandeel tot 5,96 procent.

opel

“Onze modellen zijn gewild en daar profiteren we van in vele Europese markten die weer aan het groeien zijn. Dat merken we ook aan het aantal orders: we ontvingen in heel Europa al meer dan 240.000 orders voor de Mokka, ruim 90.000 voor de ADAM, onze lifestyle mini, en zo’n 100.000 voor ons vlaggenschip, de nieuwe Insignia,” zegt Peter Christian Küspert, board member en verantwoordelijk voor Sales.

Dit succes heeft een brede basis. In de eerste vijf maanden van het jaar won Opel in tien Europese landen aan marktaandeel. Een van die landen was Duitsland, waar het marktaandeel groeide tot 6,88 procent van de totale automarkt. In mei was het marktaandeel zelfs 7,26 procent. Ook in Nederland was er groei ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het marktaandeel in Nederland steeg met 0,34% naar 6,10%.

De compacte SUV Mokka was in de eerste vijf maanden van het jaar de nummer één in het SUV-segment. Ook de Corsa bleef favoriet en voerde in mei het segment van de compacte auto’s aan. De Zafira positioneerde zich in de eerste vijf maanden van het jaar als de nummer twee in het segment van de grote MPV’s. In Nederland is de Meriva koploper in zijn segment, neemt de Zafira Tourer een verdienstelijke derde plek in en maakte de Insignia een sterke comeback, als nummer één in het D-segment.

Geef een reactie