Volvo

Android Auto in nieuwe generatie Volvo’s

volvo androidVolvo Car Group heeft zich aangesloten bij de Open Automotive Alliance. Daarmee biedt de fabrikant zijn klanten de mogelijkheid om via de gebruikersinterface van de auto tegelijkertijd gebruik te maken van het Android-platform. Deze stap brengt een van de vooruitstrevendste autofabrikanten ter wereld samen met ’s werelds populairste besturingssysteem voor smartphones, ontwikkeld door Google.

De integratie van Android AutoTM voegt een nieuwe dimensie toe aan de Volvo-rijervaring. Het platform maakt de bekende functies en diensten van Android direct in de auto beschikbaar via de grote, centraal geplaatste touchscreen. ‘Google stelt de gebruiker centraal en past technologie toe om zijn dagelijks leven te verbeteren. Dat maakt Android Auto tot de perfecte toevoeging aan de Volvo-rijervaring’, zegt Håkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Cars.

Technologie, eenvoud en functionaliteit
De interactie tussen Android Auto en de gloednieuwe interface van Volvo Cars transformeert de ‘look and feel’ van het interieur van een auto. Geavanceerde technologie, eenvoud en functionaliteit komen vanaf nu samen in het karakteristieke Volvo-interieur. ‘We hebben hard gewerkt om de Android Auto-gebruiker een aangename gebruikservaring te bieden. We bieden onze klanten een nog vlottere bediening en mobiele apparaten zijn beter toegankelijk. Zo breiden we het ‘digitale ecosysteem’ waaraan de gebruiker gewend is, uit tot in de auto. Het is de ideale aanvulling op de bestaande connected car services van Volvo Cars’, aldus Samuelsson.

Veilig en gemakkelijk
Android Auto geeft toegang tot Google Search, Google Maps, Google Play Music en speciaal op het platform afgestemde apps als Spotify. Alle apps op de telefoon kunnen worden aangestuurd door middel van spraak, met knoppen op het stuur en via de touchscreen in de auto. Daarmee is de bediening van Android Auto veilig én gemakkelijk.
De touchscreen van Volvo combineert de content van Volvo met die van Android, gelijktijdig op één scherm. Daarmee is het niet langer nodig om te switchen tussen het scherm van de auto en het telefoonscherm.

Perfecte match
‘Gebruikers van Android-toestellen zullen zich volledig thuisvoelen in een nieuwe Volvo. We hebben een volledig geïntegreerde gebruikservaring gecreëerd in het grote, verticale scherm. Daarmee brengen we de ervaring met mobiele apparaten in de auto naar een hoger niveau. Bovendien brengt de geavanceerde spraakbediening van Google duidelijke veiligheidsvoordelen met zich mee – een perfecte match voor Volvo’, besluit Samuelsson.

Nieuwe XC90
Android Auto is beschikbaar voor alle nieuwe Volvo’s die gebaseerd zijn op de nieuwe Scalable Product Achitecture (SPA). De gloednieuwe XC90, die debuteert op de Autosalon van Parijs, is de eerste Volvo die leverbaar is met het nieuwe platform. Nieuwe Volvo-modellen die zijn gebaseerd op de Scalable Product Architecture zijn verder uitgerust met Apple CarPlayTM. Dit maakt het voor Volvo-rijders mogelijk om smartphones met de meestgebruikte besturingssystemen direct te verbinden met de touchscreen in de auto.

Geef een reactie