Opel

Opel Group krijgt verantwoordelijkheid voor alle GM-merken in Europa

Opel_logoOpel versterkt zijn organisatiestructuur: vanaf 1 juli 2014 is de onlangs opgerichte Opel Group verantwoordelijk voor de activiteiten van General Motors in Europa. De nieuwe rechtspersoon verenigt de verantwoordelijkheid voor Opel/Vauxhall met die voor andere GM-activiteiten in Europa en Rusland. De Raad van Bestuur van de Opel Group staat onder leiding van Karl-Thomas Neumann en heeft nagenoeg dezelfde leden als die van Adam Opel AG. De raad moet de Europese activiteiten van GM aansturen. De nieuwe rechtspersoon lijkt sterk op die van Adam Opel AG en wordt in Rüsselsheim gevestigd.

Met de organisatorische verandering neemt de Opel Group ook de economische verantwoordelijkheid van alle GM-merken in Europa op zich. Daardoor kan Adam Opel AG zijn financiële basis versterken. Praktisch verandert er met deze reorganisatie niets voor Adam Opel AG.

DRIVE! 2022
Karl-Thomas Neumann, CEO van de Raad van Bestuur van Opel Group GmbH, zegt: “Wij zijn nu meer dan alleen Opel/Vauxhall. Met de Opel Group stemmen wij onze juridische en organisatorische structuur in Europa af op onze handelsactiviteiten. Wij stroomlijnen onze besluitvormingsprocessen en verhogen de efficiency. De reorganisatie is een belangrijke stap in de uitvoering van ons bedrijfsplan DRIVE! 2022 en opnieuw een blijk van vertrouwen van ons moederbedrijf GM.”

Tegen 2022 stuurt Opel Group aan op een marktaandeel van 8 procent in Europa. De winstmarge moet daarmee groeien naar 5 procent en zowel de kwaliteit van de producten als de tevredenheid van klanten en werknemers moet verder omhoog.

Groei en werkgelegenheid
Het recht op medezeggenschap van de werknemers is contractueel gewaarborgd in de nieuwe organisatiestructuur. Wolfgang Schäfer-Klug, voorzitter van de algemene ondernemingsraad: “We hebben ervoor gezorgd dat het recht op medezeggenschap gehandhaafd blijft, ondanks de organisatorische wijzigingen.” Over de oprichting van de Opel Group met ongeveer honderd werknemers zegt hij: “Wij zijn tevreden met de versterkte positie van Opel. Vanuit Opels standpunt biedt de reorganisatie van de Europese activiteiten meer kansen om te groeien en werkgelegenheid te scheppen.”

De oprichting van de Opel Group bewijst hoe belangrijk Opel is voor General Motors. De leiding van Opel heeft de afgelopen twee jaar heel wat verantwoordelijkheden in Europa van GM overgenomen. De groep is nu ook volledig verantwoordelijk voor de groeiende Russische markt en de geplande productie van een aantal modellen voor Buick in de Verenigde Staten en Holden in Australië en Nieuw-Zeeland.

Geef een reactie