Autosport Opel

Zeven Opels Astra TCR voor TCR-kampioen Target Competition

Het raceteam Target Competition verschijnt komend TCR-seizoen (Touring Car Racing Series) aan de start met de nieuwe Opel Astra TCR. De Italiaanse renstal, die vorig jaar zowel bij de coureurs als de constructeurs de titel won, zet komend seizoen maar liefst zeven Astra’s TCR in. Drie daarvan nemen deel aan de mondiale TCR International Series. Vier Astra’s rijden in de Duitse ADAC TCR raceklasse.

De thuisbasis van Target Competition is gevestigd in het Italiaanse Andriano, vlakbij Bolzano (Bozen) in het zuiden van Tirol. Het raceteam wordt geleid door de gebroeders Andreas en Markus Gummerer. Vader Walter Grummerer is teammanager. Albert Deuring – voormalig chief engineer bij het DTM-raceteam Abt Sportsline – is technical director bij Target Competition.

“Wij zijn zeer verheugd om onder de Opel-vlag te kunnen racen”, zegt Andreas Gummerer. “En wij hebben veel vertrouwen in het potentieel van de Astra TCR en de expertise van Opel Motorsport. Wederzijds vertrouwen is de basis van een goede samenwerking en dat vertrouwen was er vanaf het prille begin”, voegt Markus eraan toe.

Jörg Schrott, directeur bij Opel Motorsport, is erg onder de indruk van het nieuwe Opel-team. “Wij zijn trots dat de kampioen van 2015 heeft gekozen om dit jaar met onze Astra TCR te gaan racen. Wij kunnen alleen maar profiteren van de TCR-ervaring van Target Competition. We hebben een heel sterke partner gevonden.” Het 2016-seizoen van de TCR International Series start op 2/3 april in Sakhir, waar de Touring Car Racing Series twee races rijdt tijdens het Formule 1-weekend in Bahrein. Het ADAC TCR-kampioenschap start in het weekend van 16/17 april in Oschersleben. In het weekend van 20/21 augustus doet ADAC TCR Zandvoort aan.

TCR International Series 2016

2/3 april Sakhir, Bahrein (Formule 1)
24 april Estoril, Portugal
7 mei Spa, België
21 mei Monza, Italië
5 juni Salzburgring, Oostenrijk
19 juni Oschersleben, Duitsland
3 juli Sochi, Rusland
28 augustus Buriram, Thailand
17/18 september Singapore (Formule 1)
1/2 oktober Sepang, Maleisië (Formule 1)
20 november Macau, China

ADAC TCR 2016

16/17 april Oschersleben
30 april/1 mei Sachsenring
18/19 juni Oschersleben
23/24 juli Red Bull Ring Spielberg (Oostenrijk)
6/7 augustus Nürburgring
20/21 augustus Zandvoort (Nederland)
1/2 oktober Hockenheim

Geef een antwoord