Lexus

Nieuwe Lexus RC 300h: dé eigenzinnige hybride coupé

De Lexus Hybrid Drive van de RC 300h combineert een 2,5 liter viercilinder benzinemotor met een krachtige elektromotor. Het maximale systeemvermogen bedraagt 223 pk/164 kW met een gemiddeld brandstofverbruik van 4,7 l/100 km (NEDC).

Lexus-niveau basisuitrusting
De RC 300h heeft een Lexus-niveau basisuitrusting. Een rijke uitrusting dus. De RC 300h Business Line Pro heeft als basisversie zaken aan boord die in deze klasse zeker niet gangbaar zijn, zoals een automatische transmissie met achterwielaandrijving. Maar ook: Cruise Control, Tahara leder, een parkeercamera, Dual Zone Climate Control, een automatisch dimmende binnenspiegel, elektrisch verstelbare stoelen met stoelverwarming en elektrisch inklapbare buitenspiegels.

20-Lexus-RC-300h-28012016

Hoogwaardige details volgens Lexus’ Craftmanship
Het stijlvolle design van de Lexus RC 300h maakt de unieke hybride coupé tot een bijzondere verschijning op de weg. Hij is elegant, geraffineerd en krachtig tegelijk. Het design van de tweedeurscoupé is een fraaie verwijzing naar de verfijnde rijeigenschappen en de wendbaarheid van de Lexus RC 300h. Het sportieve, hoogwaardige interieur is met zorg en oog voor detail samengesteld door de toegewijde Craftmanship waar Lexus om bekend is. De cockpit is voorzien van een op de bestuurder gericht dashboard, dat ergonomisch hoogstaande interactie biedt dankzij Lexus’ geavanceerde Human Machine Interface (HMI).

18-Lexus-RC-300h-28012016

Full Hybrid aandrijflijn
Het onderstel combineert uitzonderlijk rijcomfort en grote wendbaarheid met het unieke rustige, verfijnde en stijlvolle karakter van de Full Hybrid aandrijflijn. De elektronische, continu variabele transmissie is voorzien van een sequentiële zestraps Shiftmatic-modus. Met deze transmissie levert de Lexus RC 300h de prestaties die verwacht mogen worden van een sportieve coupé. En de EV-modus – voorbehouden aan de Full Hybrid techniek – maakt het mogelijk om volledig elektrisch en dus ultra-stil en CO2-, NOx- en PM-emissievrij te rijden, zonder ook maar een druppel brandstof te verbruiken.

19-Lexus-RC-300h-28012016

Actieve veiligheid
De Lexus RC is opgebouwd rond een carrosseriestructuur van uiterst sterk staal en biedt het hoogste niveau van actieve, passieve en preventieve veiligheid. Het model is standaard uitgerust met Lexus’ unieke stabiliteitssysteem Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM) en het geavanceerde Pre-Crash Safety System (PCS) met Adaptive Cruise Control. Ook is de Lexus RC voorzien van actieve veiligheidssystemen als Blind Spot Monitor (BSM), Rear Cross Traffic Alert (RCTA) en Lane Departure Alert (LDA), Auto Location Tyre Pressure Warning System (AL-TPWS) en verlichting met Automatic High Beam (AHB). In het interieur zijn acht airbags gemonteerd ter bescherming van de inzittenden: hoofd- en knieairbags voorin, zijairbags en gordijnairbags over de lengte van het interieur.

02-Lexus-RC-300h-28012016

RC 300h F SPORT Line
De F SPORT variant van de Lexus RC 300h is voorzien van speciaal afgestemde voor- en achterwielophanging. Het weggedrag is nog verder verbeterd door de montage van Adaptive Variable Suspension (AVS). Verder is de F SPORT voorzien van stylingsdetails specifiek voor deze uitvoering, onder meer een unieke, bredere en lagere grille met F-patroon en exclusieve lichtmetalen wielen, carrosseriekleuren en afwerking.

05-Lexus-RC-300h-28012016

Mark Levinson® Premium Surround System
Voor de Lexus RC 300h is er keuze uit de multimediasystemen Lexus Display Audio (LDA) en Electro Multi Vision Navigation (EMVN), met bediening via de 4,2-inch Multi-information Display en de 7-inchschermen in de middenconsole, de tweede generatie Lexus Remote Touch Interface (RTI) met touch tracer control. Verder is er keuze uit diverse geluidssystemen, onder meer een Mark Levinson® Premium Surround System met zeventien speakers.

01-Lexus-RC-300h-28012016

One thought on “Nieuwe Lexus RC 300h: dé eigenzinnige hybride coupé

Geef een antwoord