Lexus

Lexus RX 450h waakt over veiligheid bestuurders

De nieuwe Lexus RX 450h is de veiligste Lexus ooit. Met tal van geavanceerde actieve veiligheidssystemen en intelligente rijhulpsystemen die inzittenden onder de meest uiteenlopende omstandigheden optimaal beschermen. Zoals het Lexus Safety System+, Panoramic View Monitor en Sway Warning, een systeem dat bestuurdersvermoeidheid opmerkt en hiervoor waarschuwt.

Of de Lexus RX 450h nu over de snelweg rijdt, off-road gaat of een parkeervak in manoeuvreert, de veiligheids- en rijhulpsystemen zijn continu aan het werk om inzittenden de best mogelijke bescherming te kunnen garanderen.

‘Bird’s eye view’
Lexus rust de nieuwe RX 450h uit met een 360˚ Panoramic View Monitor. De reeks camera’s geeft een duidelijk beeld van de directe omgeving van de auto evenals een beeld alsof de bestuurder recht boven de auto hangt (‘bird’s eye view’). De Panoramic View Monitor werkt samen met Lexus Park Assist, Blind Spot Monitor en Rear Cross Traffic Alert zodat elke blinde hoek wordt geëlimineerd. Lexus Park Assist functioneert bij zowel haaks als parallel parkeren. En om zo nauwkeurig mogelijk in te parkeren, krijgt de bestuurder hulp van zowel lijnen in de Parking Assist Monitor als signalen van de parkeersensoren voor en achter.

Lexus-RX-112015-2

Sway Warning geeft aan wanneer je het best een kop koffie kunt drinken
De RX 450h is uitgerust met Sway Warning. Dit veiligheidssysteem detecteert wanneer de bestuurder minder alert wordt en stelt dan voor om een rustpauze te nemen. Het kopje koffie dat op het display verschijnt laat hierbij niets te raden over.

Lexus Safety System+
De nieuwe Lexus RX 450h is uitgerust met Lexus Safety System+, een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen dat onder meer bestaat uit:

Pre-Crash Safety met Pre-Crash Brake Assist
Het eerste systeem maakt gebruik van een camera en een millimeter-golfradar en detecteert andere voertuigen en voetgangers die zich voor de auto bevinden. Zodra een aanrijding dreigt, waarschuwt het de bestuurder. Wanneer de bestuurder remt, zorgt het tweede systeem Pre-Crash Brake Assist voor extra remkracht. Reageert de bestuurder niet, dan remt de auto zelfstandig om zo een ongeval te helpen voorkomen dan wel de gevolgen ervan te beperken.

Lexus-RX-112015-3

Lane Departure Alert en Lane Keeping Assist
Als Lane Departure Alert merkt dat de Lexus RX 450h zich buiten de rijbaan dreigt te begeven zonder dat richting wordt aangegeven, geeft het de bestuurder een visuele waarschuwing. Bovendien gaat het stuurwiel trillen en stuurt de auto licht terug naar zijn oorspronkelijke rijbaan. Lane Keeping Assist geeft extra assistentie door de auto te allen tijde tussen de lijntjes te houden, met name als de Adaptive Cruise Control geactiveerd is. In dit geval functioneert het ook bij heel lage snelheden, een Lexus primeur.

Automatic High Beam
Dit systeem schakelt automatisch tussen groot- en dimlicht om op die manier tegenoverliggend verkeer en voertuigen die voor de auto rijden niet te verblinden. Het kan uitgebreid worden met Adaptive High Beam wat een nog betere lichtopbrengst oplevert (eveneens zonder andere weggebruikers te verblinden), doordat het systeem de lichtbundel aanpast zónder direct over te schakelen op dimlicht.

Ook Road Sign Assist maakt deel uit van het uitgebreide Lexus Safety System+. Samen met de overige systemen is de Lexus RX 450h hiermee de veiligste Lexus ooit. De premium SUV staat rondom de jaarwisseling bij de Lexus dealer.

Lexus-RX-112015-4

One thought on “Lexus RX 450h waakt over veiligheid bestuurders

Geef een antwoord