Lexus
Lexus

Lexus UX Concept biedt sensationele technologie met 3D-Human Machine Interface

Lexus presenteert op de Autosalon van Parijs (1-16 oktober 2016) de nieuwe UX Concept. Lexus’ markante visie op toekomstige compacte crossover maakt er zijn werelddebuut. De Lexus UX Concept staat voor een nieuwe stap in de designrichting van Lexus en herdefinieert rijervaring met tot de verbeelding sprekende technologieën.

Onder de gewaagd gestileerde carrosserie van de Lexus UX Concept schuilt fantasievolle, vooruitstrevende technologie die inzittenden trakteert op een intense rijervaring. De on-board HMI-technologie (Human Machine Interface) is dusdanig ontworpen om aan alle wensen te voldoen van de progressieve automobilist die continu met de buitenwereld in contact wil staan en deze te betrekken bij een innovatieve driedimensionale rijervaring.

Kristalstructuur
Het instrumentarium bestaat uit een transparante bol die als een hologram lijkt te zweven. De combinatie van analoge en digitale informatie zorgt voor een functionele en verrassende gebruikservaring. De middenconsole heeft een duidelijke kristalstructuur waarin Lexus een hologram-achtig display van de airconditioning en het infotainmentsysteem heeft verwerkt die zowel voor bestuurder als passagier goed zichtbaar is.

Tot de verbeelding sprekende technologieën
De nieuwe Lexus UX Concept is voorzien van de nieuwste en meest tot de verbeelding sprekende technologieën. De onderscheidend ontworpen conceptcar is uitgerust met onder andere zelfdimmende, elektrochromatische ruiten. De traditionele buitenspiegels zijn vervangen door kleinere en slimmere e-mirror camera’s. Alle schakelaars in het interieur zijn bovendien elektrostatisch en geplaatst onder transparante covers. Aan de passagierskant van het dashboard zorgt een uitneembare soundbar voor een ongekende geluidservaring.

“Ons doel was om een nieuwe generatie compacte crossover te ontwikkelen. Een auto die de gebruiker als uniek ervaart door zijn indrukwekkende, innovatieve en driedimensionale en meeslepende technologie”, aldus Stephan Rasmussen, designer van ED2, het European Design Centre van Lexus.

Andere Lexus highlights in Parijs
Behalve de nieuwe UX Concept introduceert Lexus op de Autosalon van Parijs de vernieuwde Lexus IS die er zijn Europese première beleeft. Ook te zien zijn de nieuwe Lexus NX Sport Edition en de nieuwe luxueuze, high-performance premium coupé Lexus LC. Lexus toont eveneens de revolutionaire autostoel Lexus Kinetic Seat Concept met een spinnenwebpatroon dat zich aanpast aan het lichaam, de druk reduceert en optimale lichaamssteun biedt.

Geef een antwoord