Lexus

Lexus pakt uit op Paris Motor Show 2016

Lexus is op de Paris Motor Show 2016 prominent aanwezig met de Lexus UX Concept. Deze grensverleggende, progressief vormgegeven crossover beleeft er zijn werelddebuut. De nieuwe Lexus IS 300h is voor het eerst in Europa te zien. Zowel het design als de rijeigenschappen zijn aangescherpt. Lexus presenteert in Parijs eveneens de sportief gestylde Lexus NX 300h Sport Edition en een revolutionaire zittechnologie. De high-performance premium coupé Lexus LC 500h staat ook op de Parijse beurs.

De nieuwe Lexus IS 300h is herkenbaar aan de gewijzigde koplampunits met separate L-vormige dagrijverlichting, de grotere luchtinlaten in de voorbumper en de nieuwe interpretatie van Lexus’ bekende ‘spindle grille’. Nieuw zijn ook de 5-spaaks 17-inch of de meerspaaks 18-inch lichtmetalen wielen, alsook de LED-achterlichten. Chromen, hoekige uitlaatpijpen accentueren de sportieve signatuur van de achterwielaandrijver.

Rijeigenschappen aangescherpt
Lexus tilt de rijeigenschappen van de nieuwe Lexus IS 300h naar een hoger plan door in de multi-link achterwielophanging een nieuwe stabilisatorstang te monteren. De demperafstelling is eveneens vernieuwd, de schokdempers aangepast en de voorwielophanging werd stijver. Door de aanpassingen reageert de Lexus IS 300h directer op stuuruitslagen en is de rechtuit-stabiliteit verbeterd.
Lexus rust de IS 300h uit met Lexus Safety System+; een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen. Dit omvat onder meer: Pre-Crash Safety systeem (PCS) inclusief voetgangersdetectie, Adaptive Cruise Control (ACC) en Lane Departure Alert (LDA) met stuurassistentie.

Chiquer interieur
Het interieur van de Lexus IS 300h is praktischer geworden. Zo meet het grotere multimediadisplay nu 10,2 inch. De graphics werden hierbij groter en scherper. De Remote Touch Interface (RTI) is onder meer door de toevoeging van een entertoets intuïtiever te bedienen. De nieuwe afwerking van het dashboard werd chiquer. De nieuwe Lexus IS 300h staat vanaf januari 2017 bij de Nederlandse Lexus dealers. De prijzen volgen nog.

Sport Edition van de NX 300h
Lexus showt ook de nieuwe Lexus NX 300h Sport Edition. De extra sportieve uitvoering van Lexus’ mid-sized crossover is leverbaar vanaf oktober 2016. Deze versie is herkenbaar aan de zwarte 18-inch lichtmetalen wielen, de zwartkleurige buitenspiegels en de volledig zwarte ‘spindle grille’. De exclusieve zwartkleurige stoelbekleding – met zilveren details – geeft het interieur een extra sportieve look.

24-is-d-and-l-loc-hh-aw-2016-46

‘UX Concept’ heeft 3D Human Machine Interface met hologram displays
De Lexus UX Concept is Lexus’ grensverleggende visie op een nieuwe compacte crossover. De Lexus UX Concept is ontworpen door het Europese designcenter ED2. De progressief, krachtig en artistiek gelijnde UX Concept is het toonbeeld van synergie tussen in- en exterieur. De innovatieve 3D Human Machine Interface (HMI) en hologram-achtige displays geven de bestuurder een unieke, enerverende rijervaring.

‘Yet Filosofie’
Stefan Rasmussen van ED2 en verantwoordelijk voor het exterieurdesign: “Ons doel was om een nieuwe generatie compacte crossover te ontwikkelen die vanuit klantperspectief echt iets unieks biedt. Een crossover die zijn bestuurder een geheel nieuwe en unieke gebruikservaring geeft. Inspiratie vonden we vooral in de zogeheten ‘Yet Filosofie’ van Lexus. ‘Yet’ in de zin van ‘maar toch’. Bijvoorbeeld: robuust, maar toch behendig. We zoeken juist naar combinaties die onmogelijk lijken en vinden hiervoor inspiratie in de architectuur, modewereld en natuur.”

Revolutionaire zittechnologie
Met de UX Concept wil Lexus vooral jongere consumenten bereiken die in de stad wonen en altijd in verbinding willen staan met de buitenwereld. De Lexus UX Concept met 4×4-aandrijving biedt plaats aan vier inzittenden. Opvallende designfeatures zijn de geëvolueerde ‘spindle grille’, de transparante A-stijl, de zelfdimmende elektro-chromatische ruiten, de slimme e-mirror camera’s en het Lexus Kinetic Seat Concept, een stoel met revolutionaire zittechnologie waarbij een spinnenwegpatroon zich aanpast aan het lichaam, de druk reduceert en optimale steun biedt. De lengte, breedte en hoogte van de Lexus UX Concept – met 21-inch wielen – bedragen  respectievelijk 4,40 m, 1,52 m en 1,90 m. De wielbasis is 2,64 m.

Geef een reactie