Lexus

Lexus CT 200h gekozen tot milieuvriendelijkste auto

De Lexus CT 200h is de overall winnaar van de ‘Auto-Umweltliste’ die de Verkehrsclub Deutschland (VCD) jaarlijks opstelt. Daarmee is de Lexus CT 200h de milieuvriendelijkste auto op de lijst die uit maar liefst ruim 400 auto’s bestaat.

Met zijn koppositie laat de Lexus CT 200h veel kleinere auto’s als de Volkswagen Up, Seat Mii en Skoda Citigo op aardgas achter zich. En ook kleinere dieselauto’s als de Ford Fiesta en Opel Corsa zijn volgens de ‘Auto-Umweltliste’ minder milieuvriendelijk dan Lexus’ benzine-hybrideaanbod in het compacte premiumsegment.

Lexus CT 200h heeft beste papieren
De rangorde van de ‘Auto-Umweltliste 2015/2016’ wordt bepaald door het brandstofverbruik, de
CO2-emissie, de uitstoot van andere schadelijke stoffen zoals NOx, maar ook door het geluidsniveau van de auto. En dan heeft de Lexus CT 200h de beste papieren.

14% bijtelling
De Lexus CT 200h realiseert een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 3,6 l/100 km. De CO2-uitstoot is een net zo indrukwekkend lage 82 gr/km. En voor wie de Lexus CT 200h nog dit jaar als leaseauto aanschaft, betekent dat 14 procent bijtelling.

Volledig elektrisch
De Full Hybrid aandrijflijn van de Lexus CT 200h met standaard automaat zorgt voor uiterst comfortabele rijervaring. En onder bepaalde omstandigheden kan volledig elektrisch (en dus nagenoeg geruisloos) worden gereden zónder de auto zelf op te hoeven laden.

Nummer 1
Het is niet de eerste keer dat de Lexus CT 200h de overall winnaar van de ‘Auto-Umweltliste’ is; ook in 2011 en 2014 stond de Lexus op nummer één.

Geef een reactie