Autosport Hyundai

Hyundai zet spotlicht op sportdivisie N in Frankfurt

Hyundai plaatst op de internationale autoshow in Frankfurt (17-27 september) voor de eerste keer het sportmerk N in het spotlicht. Met diverse showcars toont Hyundai aan dat het merk klaar is om binnen afzienbare tijd, behalve de aansprekende modellen die momenteel in de showroom staan, ook zogenoemde high performance modellen te gaan aanbieden.

De N staat voor Namyang, het gigantische onderzoek- en ontwikkelingscentrum van Hyundai in Korea, dat tot de grootste en modernste R & D-centra voor auto’s ter wereld behoort. Hyundai N is nu verantwoordelijk voor de Hyundai i20 WRC. Hyundai neemt met deze auto – een jaar na de succesvolle rentree in deze eredivisie van de autosport – momenteel een tweede plaats in bij het kampioenschap voor constructeurs.

03-150826-Hyundai-RM15-concept-RR-QTR1

 

Hyundai N wil topprestaties
Hyundai is een ambitieus automerk dat kwaliteit en prijs bundelt in een uitgebreid gamma van aansprekende producten. Hyundai wil nu ook binnen afzienbare tijd klanten gaan bedienen die puur op emotionele gronden kiezen voor hoogrenderende motoren in aansprekende Hyundai-modellen. Dit zijn Hyundai’s die uitblinken door aansprekende motorprestaties en uitmuntend weggedrag en die circuitwaardige prestaties kunnen leveren. Deze modellen vallen onder het N-label van Hyundai.

Prototype Hyundai i20 WRC 2016
Als voorbode toont Hyundai in Frankfurt een prototype van de nieuwe Hyundai i20 WRC 2016, waarmee Hyundai in het wereldkampioenschap rally voor het podium wil strijden. Deze auto verschijnt in januari 2016 aan de start van het FIA World Rally Championship in Monte Carlo.

Hyundai N 2015 Vision Gran Turismo
Daarnaast trekt Hyundai in Frankfurt het doek van een bijzondere conceptauto die een inkijk geeft in de mogelijkheden die Hyundai ziet op het gebied van high performance modellen. Deze Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo concept toont de hoogstaande technologie en visie op autosportdesign van Hyundai. Een auto die bovendien het potentieel van Hyundai N op passende wijze representeert. De Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo is een nieuw project van Hyundai en wordt exclusief aangeboden op PlayStation Gran Turismo-videogames.

Hyundai RM15: passie voor motorsport
Daarnaast wordt de Hyundai RM15 op de beursvloer in Frankfurt getoond. Dit model reflecteert de passie van Hyundai voor motorsport en toont aan hoe de Hyundai N-technologie in de toekomst zou kunnen worden geproduceerd. De RM15 is een conceptauto met een hoogrenderende 2,0-liter 300 pk (221 kW) sterke middenmotor. Deze motor wordt momenteel uitgebreid getest en ondergaat tal van nieuwe ontwikkelingen om te kunnen voldoen aan de kritische eisen van Hyundai N.

06-Hyundai-N-2025-Vision-Gran-Turismo-teaser-2 05-Hyundai-N-2025-Vision-Gran-Turismo-teaser-1

Geef een reactie