Lexus

will.i.am musiceert met de Lexus NX

20150729-05-will-i-am-musiceert-met-de-Lexus-NXLexus geeft een grensverleggende video vrij waarin hoofdrollen zijn weggelegd voor de Lexus NX en will.i.am. In de film navigeert de wereldvermaarde muzikant, ontwerper en innovator de Lexus NX door een gigantische muziekbalk die uit lasers en lichten bestaat. Dit resulteert in een unieke versie van zijn hit #ThatPower.

De video is gemaakt op een verlaten landingsbaan nabij Madrid voorzien van meer dan 350 strategisch geplaatste bewegings- en audiogevoelige lasers en lichten. Door met drie exemplaren van de Lexus NX op een bepaalde manier (dat wil zeggen: met de juiste snelheid en volgens een bepaald ritme) langs de lasers en lichten te rijden, ontstond een gloednieuwe en experimentele versie van de wereldwijde hit #ThatPower van will.i.am met Justin Bieber.

Gigantische laserharp
“Het is een soort gigantische laserharp waarbij de auto’s van Lexus de rol van vingers vervullen”, zegt Barnaby Steel, Creative Director van licht- en laserspecialist Marshmallow Laser Feast die betrokken was bij het project en eerder samenwerkte met Coldplay en U2.

3 stuntrijders
De video is vorige week in één nacht geschoten en stelde de producerkwaliteiten van will.i.am danig op de proef. Er waren drie stuntrijders bij betrokken, onder wie de Brit Niki Faulkner die bekendstaat om zijn stunts in de film ‘Rush’ over de rivaliteit tussen Formule 1-coureurs James Hunt en Niki Lauda. Een team van 65 technici was meer dan zeven dagen bezig met het gereed maken van de landingsbaan.

Werkelijk ongekend
will.i.am: “Het was niet makkelijk om samen met de stuntrijders zó te rijden dat we op precies het juiste moment de lasers raakten, maar het resultaat is waanzinnig. De combinatie van technologie, design en muziek is werkelijk ongekend!”

Uitgesproken design
will.i.am is het gezicht van de Lexus NX, Lexus’ eerste midsize premium SUV. De in Nederland leverbare Lexus NX 300h onderscheidt zich onder meer door zijn efficiënte Full Hybrid aandrijflijn en uitgesproken design. Een opvallende vormgeving die will.i.am eerder inspireerde tot de unieke Lexus NX by will.i.am die op de AutoRAI alle aandacht naar zich toe trok.

20150729-08-will-i-am-musiceert-met-de-Lexus-NX

One thought on “will.i.am musiceert met de Lexus NX

Geef een reactie