Lexus

Lexus RX krijgt topnotering voor gebruiksvriendelijkheid

De Lexus RX komt in een onafhankelijk onderzoek van WardsAuto naar voren als een bijzonder gebruiksvriendelijke auto. Het Amerikaanse automagazine beloont Lexus’ grote SUV zelfs met een notering in de lijst ‘Wards 10 Best User Experiences’. Hierin staan uitsluitend auto’s met uitstekend functionerende rijhulp- en infotainmentsystemen. De Lexus RX overtuigt volgens WardsAuto op alle fronten. De redactie testte de Lexus RX zeer intensief in het dagelijkse woon-werkverkeer.|

In het onderzoek keek WardsAuto naar de gebruiksvriendelijkheid van voertuigsystemen die afleiding minimaliseren, ongelukken helpen voorkomen en de veiligheid verhogen. Ook werd gekeken naar het functioneren van de touchscreens, het navigatie- en infotainmentsysteem, de spraakbesturing en smartphone-integratie. De Lexus RX scoort volgens de onafhankelijke journalisten op alle fronten uitstekend, wat goed is voor een notering in de ‘Wards 10 Best User Experiences’.

28 modellen onderzocht, Lexus RX behoort tot beste 10
WardsAuto onderzocht in totaal 28 nieuwe modellen in de praktijk. “Lexus heeft een neus voor het creëren van uiterst stille, comfortabele auto’s en we zien dat ook de nieuwe Lexus RX een rustgevend moment vormt in de drukke buitenwereld”, aldus WardsAuto-journalist Tom Murphy.

Tweede natuur
“Dat betekent dat de smartphone-integratie, de head-up display met heldere kleuren, het navigatiesysteem en de verschillende manieren om systemen aan te sturen eenvoudig zijn te bedienen. Ook de bediening van de handpalmjoystick op de middenconsole wordt – nadat de bestuurder zijn voorkeuren heeft aangegeven – een tweede natuur. De verbinding met de buitenwereld is uitstekend. De adaptieve cruise control met radartechnologie functioneert uitmuntend en brengt de auto compleet tot stilstand bij een noodstop. De Lexus RX maakt de buitenwereld een stuk minder gevaarlijk”, besluit Murphy.

Lexus Safety System+
De Adaptive Cruise Control is onderdeel van het Lexus Safety System+ dat Lexus standaard op de RX levert. Lexus Safety System+ is een verzameling van actieve veiligheidssystemen, bestaande uit onder meer Pre-Crash Safety met Pre-Crash Brake Assist dat botsingen helpt te voorkomen dan wel de gevolgen hiervan te beperken.

Lane Keeping Assist (LKA) waarschuwt de bestuurder als de auto zich buiten de rijbaan dreigt te begeven zonder richting aan te geven. Automatic High Beam (AHB) zorgt voor optimaal zicht naar voren tijdens nachtelijke ritten, zonder tegenliggers te verblinden. Road Sign Assist (RSA) herkent met een camera aan de voorzijde verkeersborden en projecteert deze in het display. Tot slot detecteert Sway Warning vermoeidheid van de bestuurder en stelt vervolgens voor om een rustpauze te nemen.

RX 450h Hybrid
De Lexus RX is ook leverbaar met Blind Spot Monitor, Rear Cross-Traffic Alert en een 360˚ Panoramic View Monitor. De nieuwe Lexus RX is in Nederland leverbaar als uiterst efficiënte en krachtige RX 450h Hybrid, geprijsd vanaf 69.990 euro.

Geef een antwoord