Audi

Audi RS 3 Limousine: pole position in de compacte middenklasse

Met de Audi RS 3 Limousine stelt Audi tijdens de Autosalon van Parijs de meest sportieve variant van de A3-reeks voor. Met een 400 pk sterke vijfcilindermotor, een verrassende efficiency en een gespierd uiterlijk is dit de eerste Limousine van Audi met het RS-label in de compacte middenklasse.

De nieuwe, aluminium 2.5 TFSI-motor heeft een vermogen van 294 kW/400 pk. Daarmee is het de krachtigste vijfcilindermotor van dit moment. Zijn koppel van 480 Nm is beschikbaar tussen 1.700 en 5.850 toeren per minuut. De Audi RS 3 Limousine voltooit de sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 4,1 seconden. De topsnelheid is standaard begrensd op 250 km/u en kan desgewenst worden verhoogd naar 280 km/u.

Standaard quattro
Het vermogen wordt door een snel schakelende zeventraps S tronic-automaat met dubbele koppeling overgebracht op alle vier de wielen. De standaard quattro vierwielaandrijving is geïntegreerd in het Audi drive select-systeem, waarmee ook de besturing, transmissie, het motormanagementsysteem en de verstelbare uitlaatkleppen op basis van persoonlijke voorkeuren kunnen worden afgestemd met behulp van 3 rijstanden. Ook het tegen meerprijs leverbare RS sportonderstel plus met adaptieve demperinstellingen biedt 3 modi.

De speciaal op de RS 3 Limousine afgestemde stabiliteitsregeling beschikt over een sportmodus die gecontroleerde drifts mogelijk maakt.

Uitstekende stabiliteit
De progressieve besturing, de achteras met vier draagarmen, de sportieve afstelling en het met 25 millimeter verlaagde sportonderstel zorgen ervoor dat de Audi RS 3 Limousine scherp stuurt en een uitstekende stabiliteit biedt. De voorste remschijven hebben een diameter van 370 millimeter met remklauwen met acht zuigers voor een optimale vertraging. Optioneel zijn koolstofvezel remschijven voor de vooras leverbaar.

Kenmerkend RS-design
De nieuwe topatleet in de compacte middenklasse heeft een sportief voorkomen. Zo beschikt de Singleframe-grille over een driedimensionale honingraatstructuur, voorzien van een quattro logo. LED-koplampen met markante dagrijverlichting zijn standaard, Matrix LED-koplampen zijn tegen meerprijs leverbaar. Een vaste spoilerrand op de achterklep zorgt voor een betere luchtstroming. De aanblik wordt aan de achterzijde verder bepaald door een diffuserstuk met verticale profielen en de grote ovale eindpijpen van het RS uitlaatsysteem.

De Audi RS 3 Limousine wordt in de eerste helft van 2017 op de Europese markt gelanceerd. Prijzen worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

Geef een antwoord