Suzuki

Suzuki laat productieversie nieuwe Ignis zien

Suzuki presenteert de definitieve productieversie van de nieuwe Ignis. Verder maakt Suzuki meer details bekend van zijn mini-crossover met retrodesign in het A-segment van de markt.

Het definitieve design van de Suzuki Ignis wijkt nagenoeg niet af van dat van de Ignis Concept. Dit studiemodel onthulde Suzuki in november vorig jaar op de Tokyo Motor Show. De Ignis Concept kreeg de handen op elkaar vanwege zijn retrodesign met details van gevierde Suzuki-modellen uit het verleden. Voorbeelden zijn de oplopende achterste zijruitjes en de denkbeeldige koelroosters in de C-stijl zoals het coupeetje Suzuki SC 100 GX uit de jaren ’70 die ook had.
04-Suzuki-Ignis
Stijlvol en functioneel
De nieuwe Suzuki Ignis is behalve stijlvol ook functioneel. Dankzij de bescheiden buitenafmetingen en de kleine draaicirkel is de Ignis gemakkelijk te manoeuvreren. De lengte, breedte en hoogte bedragen respectievelijk 3,70 m, 1,66 m en 1,59 m. En mede omdat de wielen op de uiterste hoeken van de carrosserie staan, bedraagt de wielbasis een flinke 2,43 m. Voor extra gebruiksgemak is de achterbank verschuifbaar.

03-Suzuki-Ignis

Ultralicht platform
Doordat de Ignis relatief hoog op zijn wielen staat, is het zicht rondom uitstekend. Ook ontleent de Ignis hier zijn stoere, robuuste uitstraling aan. Het ultralichte platform resulteert in een gunstig brandstofverbruik, iets wat sinds jaar en dag deel uitmaakt van het Suzuki-DNA.

Suzuki brengt de Ignis op 18 februari eerst in thuisland Japan op de markt. Suzuki maakt de Europese specificaties later bekend. De nieuwe Ignis wordt aan het einde van dit jaar in Nederland verwacht.

01-Suzuki-Ignis

One thought on “Suzuki laat productieversie nieuwe Ignis zien

Geef een reactie