Opel

Opel zet stevige groei onverminderd door

Opel heeft in de afgelopen twaalf maanden in Europa meer dan 1,1 miljoen auto’s verkocht (voorlopige cijfers, inclusief Vauxhall). Daarmee laat Opel het beste verkoopresultaat sinds 2011 noteren. De Europese afzet steeg met 3,3 procent, ofwel een plus van ruim 35.000 voertuigen ten opzichte van 2014. Ook in de bedrijfswagenmarkt boekt Opel grote successen, met een verkooptoename van 24 procent.

Opel wist in 2015 het totale Europese marktaandeel voor het derde opeenvolgende jaar te vergroten tot 5,8 procent. De Opel Mokka was de grootste stijger, met een verkooptoename van 16 procent. In Nederland verkocht Opel 31.275 auto’s (+ 3.462 ten opzichte van vorig jaar).

Groei in bedrijfswagenmarkt
De autofabrikant uit Rüsselsheim liet ook in de bedrijfswagenmarkt een opmerkelijke verkoopgroei noteren. Opel en Vauxhall verkochten in 2015 samen meer dan 100.000 bedrijfswagens. Dat is het hoogste verkoopaantal sinds 2008. De afzet van de Opel Vivaro groeide met 38 procent ten opzichte van 2014. De Opel Movano en de Opel Combo waren goed voor een verkoopstijging van respectievelijk 27 en 12 procent.

Goede vooruitzichten voor 2016
“2015 is ons beste verkoopjaar sinds 2011. Met dank aan het grootschalige productoffensief zijn we aan de winnende hand. En we zijn optimistisch voor 2016”, zegt Peter Christian Küspert, Vice President Sales & Aftersales bij Opel. “De goede vooruitzichten zijn vooral te danken aan de nieuwe Opel Astra. Er zijn nu al meer dan 80.000 exemplaren verkocht. En we verwachten ook veel van de Astra Sports Tourer die komende lente in productie gaat.”

One thought on “Opel zet stevige groei onverminderd door

Geef een reactie