Opel

Glimp GT Concept: Opel herdefinieert zichzelf

Met een nieuwe video laat Opel opnieuw een glimp zien van een aanstaande wereldpremière: een spectaculaire en puristisch vormgegeven sportwagen. Karl-Thomas Neumann, de CEO van Opel Group, opent heel kort de deur naar de toekomst en zegt: “Opel heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. Mis niet wat staat te wachten.” Daarmee verwijst hij naar de nieuwe Opel GT Concept die debuteert op de Autoshow van Genève (3-13 maart 2016).

De video en eerste foto onthullen de centraal geplaatste dubbele uitlaatpijpen, die herinneren aan twee avant-gardistische Opel-modellen uit het rijke verleden, zonder enige spoor van retrodesign. De rode voorband van de GT Concept is een hommage aan de Opel Motoclub 500 motorfiets, die in 1928 met zijn rode banden een futuristische indruk maakte.

https://www.youtube.com/watch?v=vT9j5aEZXqI

De twee uitlaatpijpen met het GT-logo in het midden verwijzen naar een ander icoon: de sensationele Opel Experimental GT die in 1965 op de Frankfurt Motor Show debuteerde. Het was de eerste conceptauto van een Europese autofabrikant ooit. De Experimental GT was een ultramoderne coupé met een sculpturaal design. Minimalistisch, maar ook spannend en compromisloos, net als het ontwerp van de nieuwe Opel GT Concept.

Geef een reactie