Opel

Opel presenteert vier wereldprimeurs in Parijs

01-2014-2409-Opel-4-premieres-ParijsOpel presenteert op de Autosalon van Parijs, die op 4 oktober haar deuren voor het grote publiek opent, maar liefst vier wereldprimeurs. De nieuwe Corsa, de stijlvolle en sportieve ADAM S, de Mokka met een nieuwe 1.6 CDTI turbodieselmotor en de 2.0 CDTI turbodieselmotor voor de Insignia en de Zafira Tourer worden voor het eerst aan het publiek getoond.

Nieuwe Opel Corsa met ultramoderne rijhulpsystemen
Het interieur van de nieuwe Corsa straalt meer kwaliteit uit dan voorheen, is bovendien ruimer én voorzien van IntelliLink en ultramoderne rijhulpsystemen. De optionele Opel Eye-camera van de tweede generatie, die aan de voorzijde is gemonteerd, verhoogt de veiligheid met verkeersbord-, rijstrook- en grootlichtassistentie, afstandsindicatie en een waarschuwingssysteem voor dreigende aanrijdingen.

De nieuwe, verfijnde en efficiënte 1,0-liter driecilinder turbomotoren, de soepele versnellingsbakken, de vernieuwde wielophanging en de geoptimaliseerde besturing zorgen voor rijplezier dat dat van alle andere auto’s in zijn klasse overtreft.
De compacte, volledig uit aluminium vervaardigde 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo voldoet uiteraard aan de Euro 6-emissienorm. Er zijn twee vermogensvarianten: 66 kW (90 pk) en 85 kW (115 pk). Beide leveren 170 Nm koppel vanaf 1.800 t/min.
Het benzineaanbod wordt gecompleteerd door de atmosferische 1,4-litermotor met 66 kW (90 pk). Deze motor is gekoppeld aan een nieuwe gerobotiseerde Easytronic 3.0-zesversnellingsbak voor extra souplesse, adequate reacties op het gaspedaal en verbeterde efficiency.

Speciaal voor Nederland komt Opel in 2015 met een extra zuinige 1.3 CDTI-dieselversie. Deze dieselmotor is grondig verbeterd, levert een vermogen van 70 kW (95 pk) en voldoet eveneens aan de Euro 6-norm. Een brandstofbesparend start-stopsysteem is standaard.
De dynamische vormgeving van de Corsa volgt Opels bekroonde designfilosofie. De nieuwe Corsa zet het al 32 jaar durende succes van het model in het zeer competitieve segment van kleine auto’s voort. Hij rolt nog voor het einde van het jaar van de band in de Opel-fabrieken in Eisenach (Duitsland) en Zaragoza (Spanje).

Trendy en verleidelijk sportief: de Opel ADAM S
Een strak design, een pittige motor en talrijke mogelijkheden om hem een persoonlijk accent te geven, kenmerken de Opel ADAM S, met een 110 kW (150 pk) sterke 1,4-liter Turbo motor. Gecombineerd met de handmatig te bedienen zesversnellingsbak reageert de nieuwe turbomotor zeer alert op bewegingen van het gaspedaal. De ADAM S accelereert vanuit stilstand naar 100 km/u in slechts 8,5 seconden. De topsnelheid ligt op ruim 200 km/u. Het sportieve karakter wordt benadrukt met het specifiek voor de ADAM S ontwikkelde onderstel en de directe besturing.
De Opel ADAM S is natuurlijk ook uitgerust met Opels bekroonde IntelliLink-systeem met geavanceerde connectiviteit en apps. Dit infotainmentsysteem is volledig compatibel met de recentste Android- en Apple iOS-smartphones voor connectiviteit via veilige en gebruiksvriendelijke techniek.
De Opel Adam S is vanaf eind dit jaar te bestellen en staat vanaf begin 2015 bij de dealers.

Ongeëvenaarde verfijning: de Mokka 1.6 CDTI met 20% fiscale bijtelling
Vanaf begin 2015 is de Opel Mokka verkrijgbaar met de gloednieuwe 1.6 CDTI turbodieselmotor met 100 kW (136 pk) vermogen. Deze behoort tot een nieuwe familie volledig uit aluminium vervaardigde motoren. De compacte viercilinder, die al ‘fluisterdiesel’ wordt genoemd, vervangt in de Mokka de huidige 1,7-liter dieselmotor. Hij levert meer vermogen en koppel – tot 4 kW (6 pk) en 20 Nm – terwijl de cilinderinhoud kleiner en het brandstofverbruik aanzienlijk lager is.
De topsnelheid van de Mokka 1.6 CDTI ligt op 190 km/u. De diesel is ook bijzonder economisch en milieuvriendelijk: met Opels nauwkeurige, handgeschakelde zesversnellingsbak en standaard Start/Stop-systeem verbruikt de 1.6 CDTI Mokka slechts 4,1 l/100 km in de gecombineerde cyclus, met een CO
2-uitstoot van 109 g/km. Dat is bijna 0,5 l/100 km en 11 g/km minder dan zijn voorganger met een cilinderinhoud van 1,7 liter. De nieuwe 1.6 CDTI turbodiesel voldoet aan de strenge Euro 6-emissienorm en heeft bij zakelijk gebruik 20% fiscale bijtelling in Nederland.
Ook de VTG-turbolader met variabele turbinegeometrie en de common-rail brandstofinjectie dragen bij aan de krachtige, schone prestaties. En aan de hand van onder meer geavanceerde computersimulaties hebben de Opel-ingenieurs de geluidsemissie en trillingen verlaagd.

Meer energie, minder verbruik: de nieuwe 2.0 CDTI in de Insignia en de Zafira Tourer
Opels 2,0-liter turbodieselmotor van de nieuwste generatie is vanaf 2015 leverbaar. Met 125 kW (170 pk) vermogen en 400 Nm koppel vervangt en overtreft hij de huidige 120 kW (163 pk) dieselmotor in de Insignia en de 121 kW (165 pk) diesel in de Zafira Tourer, die beide 380 Nm koppel leverden. De nieuwe Euro 6-motor levert zo’n vier procent meer vermogen en 14 procent meer koppel dan de oude, terwijl het verbruik en de CO2-uitstoot lager liggen. Het is op dit moment nog niet bekend of deze nieuwe motor ook in Nederland zijn intrede zal doen in de genoemde modellen.

De nieuwe 2.0 CDTI-motor is ook indrukwekkend stil dankzij Opels aandacht voor beperking van geluidsemissie en trillingen. Een nieuw ontworpen aluminium cilinderkop, de toevoeging van een plastic nokkenasdeksel met geïsoleerde bevestigingen en een pakking onderdrukken de geluidsproductie. De nieuwe 2.0 CDTI draait even stil als een benzinemotor met Opels BlueInjection-systeem voor selectieve katalytische reductie (SCR). BlueInjection is een nabehandeling die de stikstofoxide (NOx) uit de uitlaatgassen verwijdert. Een minieme hoeveelheid AdBlue® wordt in het uitlaattraject gespoten, vóór de SCR-katalysator en na de dieselroetfilter (DPF). Daar wordt het onmiddellijk omgezet in ammoniak (NH3), wat vervolgens geabsorbeerd wordt door de SCR-katalysator. De stikstofoxide (NOx) in de uitlaatgassen wordt dan in een chemische reactie met de ammoniak selectief gereduceerd tot onschadelijke stikstof en waterdamp.

Geef een reactie