Autosport Opel

Opel terug in Nederlandse rallysport

Rallycoureur Timo van der Marel presenteerde vandaag zijn nieuwe Opel ADAM R2 met een wel heel bijzondere livery in Safaripark Beekse Bergen. Met deze auto gaat de coureur op jacht naar de titel in het Nederlands Kampioenschap. Dat gaat zaterdag van start in Emmeloord tijdens de Zuiderzee Rally, de eerste wedstrijd in de reeks voor het Nederlands Kampioenschap. Opel Nederland is hiermee terug in de rallysport.

Van der Marel over zijn samenwerking met Opel Nederland: “Ik ben erg blij met mijn sponsor. Het gevoel is uitstekend. De auto past goed bij mij. Ik wil mijn succesvolle seizoen van vorig jaar minimaal evenaren en mijn ambitie is om op het WK Rally in de top 3 te eindigen. Morgen weten we hoe we ervoor staan ten opzichte van de concurrentie.” Hij weet zich bij deze ambitie verzekerd van de hightec ADAM R2, die wordt aangedreven door een 1,6-liter ECOTEC 16V-motor, die in de wedstrijduitvoering zo’n 185 pk en een maximumkoppel van 190 Nm levert.

‘Het beest’ loslaten
Jeroen Maas van Opel Nederland voegt eraan toe: “De ADAM is een auto die naar ieders individuele smaak geconfigureerd kan worden. Dat hebben we voor Timo dan ook in extreme zin gedaan, met ‘unleash the beast’ als passende pay-off. En daarbij is de tijger livery slechts het begin…” Opel is internationaal al enige tijd actief in rallysport. “We zijn verheugd hier in Nederland nu ook op in te kunnen haken via de samenwerking met Timo. Hij kan als geen ander ‘het beest’ in de ADAM R2 loslaten.”

Lancering in Beekse Bergen
De auto van Van der Marel werd vandaag op een ludieke manier gepresenteerd in Safaripark Beekse Bergen. Dat had alles te maken met zijn beestachtige ‘livery’. Tijdens de Zuiderzee Rally prijkt de naam van het Safaripark dan ook op de Opel ADAM R2.

Naast de Zuiderzee rally zal Timo samen met zijn co-pilote Rebecca van der Marel meedingen naar topposities in zes andere rally’s:

Datum Rally Plaats
3 juni ELE Rally Helmond
18 juni Vechtdal Rally Hardenberg
18- 21 augustus ADAC Rallye Deutschland Trier
16/17 september Hellendoorn Rally Hellendoorn
7/8 oktober GTC Rally Etten-Leur
30 oktober Conrad Twente Rally Hengelo

One thought on “Opel terug in Nederlandse rallysport

Geef een antwoord